Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Νάσος Ηλιόπουλος: κεντρικό σας στέλεχος στη Χίο τραμπούκισε επιθεωρητή εργασίας που βρέθηκε με αδήλωτη εργαζόμενη. Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Ζαχαράκη τον υπερασπίστηκε λέγοντας ότι την είχε ασφαλισμένη με το εργόσημο. Δεν τα πάτε καλά με το εργατικό δίκαιο, το εργόσημο απαγορεύεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ξέρετε πόσα ένσημα είχε η 47χρονη καθαρίστρια; Μηδέν ευρώ ένσημα.








Πολιτική απροθυμία από τα κόμματα και κυρίως από τη ΝΔ για τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ καταλόγισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για φόβο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Υπάρχει ένας φόβος απέναντι στον προγραμματικό διάλογο ο οποίος είναι απολύτως κατανοητός, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όταν ο Κ. Μητσοτάκης μέσα σε μία εβδομάδα έχει καταφέρει να ακυρώσει το φορολογικό του πρόγραμμα, έχει καταφέρει να πει ότι θα εφαρμόσει πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών, δε θα ακύρωνε το ντιμπέιτ;» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε οποιαδήποτε ημερομηνία πρότειναν τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, αυτό που φάνηκε είναι ότι υπάρχει μία απροθυμία γιατί οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν ήταν διατεθειμένες να ακυρώσουν κομμάτια του πολιτικού τους προγραμματισμού. 
«Δεν ευθυνόμαστε εμείς που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω» τόνισε.
«Δεν τα πάτε καλά με το εργατικό δίκαιο»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος έδωσε καυστική απάντηση στον διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Κ.  Ζούλα, με τον οποίον βρέθηκαν μαζί στο πλατό.  «Έχετε ήδη πει ένα ψέμα, τις συμβάσεις εργασίας δεν τις συνυπογράφει κανένα υπουργείο Εργασίας. Με το εργατικό δίκαιο δεν τα πηγαίνετε καλά σε πολλές περιπτώσεις» ανέφερε και εξήγησε:
«Πρώτον το βίντεο στο Καστελόριζο. Ο Κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να στέλνει το ΣΔΟΕ. Λέτε ότι δουλειά του κράτους δεν είναι να στέλνει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για αυτό είχατε στείλει την αδήλωτη εργασία στο 30%».

Δεύτερον, κεντρικό σας στέλεχος στη Χίο τραμπούκισε επιθεωρητή εργασίας που βρέθηκε με αδήλωτη εργαζόμενη. 
Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Ζαχαράκη τον υπερασπίστηκε λέγοντας ότι την είχε ασφαλισμένη με το εργόσημο.
Δεν τα πάτε καλά με το εργατικό δίκαιο, το εργόσημο απαγορεύεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Ξέρετε πόσα ένσημα είχε η 47χρονη καθαρίστρια; 
Μηδέν ευρώ ένσημα. 
Ο κ. Τρομπούκης είναι ακόμα μέλος της ΝΔ; 
Άνθρωπος που έχει εργαζόμενο με μηδέν ένσημα, κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στη Χίο, είναι ακόμα στο κόμμα σας;» διερωτήθηκε με νόημα ο Ν. Ηλιόπουλος απευθυνόμενος στον Κ. Ζούλα.
«Τρίτον, τι λέει το πρόγραμμά σας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τις οποίες εσείς είχατε καταργήσει ως κυβέρνηση το 2012; Και όταν μιλάμε για συλλογικές συμβάσεις δεν εννοούμε να κάτσουν εργαζόμενοι και εργοδότες και απλώς να τα βρουν. 
Δε λέτε τίποτα γιατί αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα ξανακαταργήσετε ακριβώς όπως είχατε διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας. Είχατε αφήσει το ΣΕΠΕ χωρίς τμήμα νομικής στήριξης, το καταργήσατε το 2014. Δείξτε μου έναν ελεγκτικό οργανισμό που δεν έχει τμήμα νομικής στήριξης. Είχατε διαλύσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας…».
«Η ΝΔ συνεχίζει να μιλά σα να είμαστε σε μνημόνιο»


Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ΝΔ συνεχίζει να μιλά σα να είμαστε σε μνημόνιο. «Λένε καμία φοροαπαλλαγή το 2019, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020, αυτό είπε ο Κ. Μητσοτάκης σε χθεσινή του συνέντευξη και μετά διαπραγματεύομαι με τους θεσμούς για χαμηλότερα πλεονάσματα και βλέπουμε.
Εμείς λέμε ότι τα πλεονάσματα έχουν ήδη μειωθεί στο 2,5%, με βάση το buffer που έχει η κυβέρνηση που έχει καταφέρει να έχει 34 δις. απόθεμα» σημείωσε και χαρακτήρισε το απόθεμα ασπίδα δημοκρατίας απέναντι σε οποιονδήποτε τεχνοκράτη ισχυριστεί ότι τα νούμερα δε βγαίνουν.
 «Θα υπερασπιστούμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου