Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η σοκαριστική χυδαιότητα του Μητσοτάκη-Δημήτρης Κανελλόπουλος









Ξεκίνησε κι έκανε την ομιλία του χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Μια πολιτική ομιλία όπως πάντα. Πολιτική 100%. Με επιχειρήματα αλλά και με κάποιες, αναπόφευκτα, κορώνες. Εντάξει, προεκλογική περίοδο έχουμε, αναμενόμενο.
Και μετά συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι έκανε μια ομιλία απίστευτης χυδαιότητας. Σοκαριστικής θα έλεγα. Με επιχειρήματα από τα social media. Να κάνει αντιπολίτευση τόσο χαμηλού επιπέδου που πραγματικά έμεινες με ανοιχτό το στόμα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε γίνει Άδωνις Γεωργιάδης. Ειλικρινά, δεν το περίμενες. 

Ο ένας να μιλάει για τις εξαγγελίες του, όποιες και αν είναι αυτές, όποια σκοπιμότητα και να έχουν και ο άλλος να μιλάει για τα κότερα, τον Μαδούρο και τον Πετσίτη.
Ο ένας να λέει για πολιτική και ο άλλος για το ύφος του Πολάκη, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα «Μακελειού», όπως καμαρώνει ο Στ. Χίος. 
Και κάπως έτσι έπεσε στην παγίδα και ο κ. Τσίπρας. Και στη δευτερολογία του βρέθηκε και αυτός στο επίπεδο του κ. Μητσοτάκη. Προκλήθηκε, θα πείτε, και απάντησε. Κατανοητό. Αλλά λάθος, μέγιστο λάθος. Η συνολική εικόνα τους ήταν θλιβερή. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του και διολίσθησε στο επίπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θα σας δώσω πάντως ένα παράδειγμα τι σημαίνει αντιπολίτευση. Ας δούμε δύο εφημερίδες της Δεξιάς. Τα ΝΕΑ και την Καθημερινή. Τα ΝΕΑ έκαναν πρωτοσέλιδο τις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό. Η Καθημερινή το αγνόησε το θέμα βάζοντάς το μονόστηλο στη σελίδα 4. Αλλά κονιορτοποίησε, από τη μεριά της, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει διαφορά αντιπολίτευσης. Διαφορά επιπέδου. Και διαφορά ήθους. 
Ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά αποδεικνύει την αδυναμία του. Δείτε και τους συνεργάτες που έχει διαλέξει. Είναι πολιτικός της μετριότητας. Ας μείνει τουλάχιστον εκεί, μη βυθίζεται παρακάτω... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου