Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Aπογοήτευση στη ΝΔ μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (φωτο-video)

 Πολύ κατώτερη των προσδοκιών ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε τη Θεσσαλονίκη πιστεύοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών του έχει δώσει… αέρα μεγάλης νίκης στις ευρωεκλογές.
 Παρά την τεράστια κινητοποίηση όλες τις προηγούμενες ημέρες, με χιλιάδες sms και περίπου 20 λεωφορεία που έφεραν μέλη του κόμματος από τους γειτονικούς νομούς, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν σχεδόν… άδειο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε βάλει στοίχημα η συγκέντρωση να είναι διπλάσια απ’ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά πήγε… κουβά.
 Οι σημαίες ήταν περισσότερες από τον… κόσμο!
Τα λεωφορεία που μετέφεραν ψηφοφόρους της ΝΔ είχαν εντολή από τους διοργανωτές να μην πλησιάσουν το χώρο του λιμανιού. 
Οι μεταφερόμενοι αποβιβάζονταν εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι και έφταναν περπατώντας. 
Λεωφορεία ναυλώθηκαν από τη Λάρισα, την Κατερίνη, την Πέλλα και άλλους γειτονικούς νομούς της Θεσσαλονίκης.
Για το σκηνικό επιστρατεύτηκαν χιλιάδες σημαίες οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν πάρα πολλές για τη συμμετοχή του κόσμου καθώς σύμφωνα με τις πιο… γαλάζιες εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τις 3.000 άτομα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τον κεντρικό χώρο της ομιλίας (περίπου 1.200 τ.μ.) που είχαν «περιφράξει» τα στελέχη της ΝΔ δεν κατάφεραν να τον γεμίσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος ενώ οι προβολείς που είχαν στηθεί δεξιά και αριστερά από τον κεντρικό χώρο της συγκέντρωσης για… φαντασμαγορικά πλάνα τσάμπα… έκαιγαν!

 Για να καλυφθούν τα κενά οι συγκεντρωμένοι χρειάστηκε να κρατάνε μέχρι και τέσσερις σημαίες ο καθένας!
Ακόμη και στο πιο… γεμάτο κομμάτι της συγκέντρωσης μπορούσες να κάνεις μια… άνετη βόλτα και να φτάσεις σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική εξέδρα.
Το κλίμα της συγκέντρωσης μόνο νικηφόρο δεν έμοιαζε ενώ πολλοί ήταν αυτοί που αποχώρησαν από τη συγκέντρωση πριν καν τελειώσει την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Μη συνωστίζεστε μπροστά στη σκηνή. Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος» φώναζαν από τα μεγάφωνα σε μια προσπάθεια να στήσουν το… σκηνικό λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο Κυριάκος Μητησοτάκης. Μάταια όμως!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην πύλη του λιμανιού και περπάτησε περίπου 300 μέτρα σχεδόν… ανενόχλητος μέχρι να φτάσει στο βήμα.
Με μεγαλύτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν τέτοιος ο… ενθουσιασμός που οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν πριν καν τελειώσει την ομιλία του ο αρχηγός της ΝΔ.

Πάντως οι χιλιάδες σημαίες δεν πήγαν… χαμένες καθώς κάποιοι τις χρησιμοποίησαν και ως… μπαστούνια μετά το τέλος της συγκέντρωσης!

Η Θεσσαλονίκη τελικά… μίλησε όπως είπε και ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του και όπως προέβλεψε η νίκη (;) τελειώνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου