Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Μετά τον Φιγιόν (που έχασε) και τον Μακρόν (που μας βγήκε παλτό), τώρα οι νεοδημοκράτες στρέφονται σε έναν σοσιαλιστή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι ο Κούλης θα σαρώσει στις εκλογές


 

 





 



 

Elikas Helix


Κέρδισε λοιπόν ο Πέδρο Σάντσεθ τις εκλογές στην Ισπανία και -απ' ό,τι φαίνεται- θα συγκυβερνήσει με τους Ποδέμος.
 Που είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται, κυρίως επειδή έχουν εσωκομματικά θεματάκια, πράγμα που δεν το λες ακριβώς πρωτόγνωρο για αριστερή παράταξη.
Ο Σάντσεθ είναι σοσιαλιστής, υποτίθεται. 
Κεντροαριστερός. 
Και η νίκη του δίνει φτερά στο ΚΙΝΑΛ, μόνο που την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει η Φώφη τα στελέχη του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος λένε δημόσια ότι κατάφεραν να κερδίσουν επειδή απέρριψαν την προοπτική να γίνουν δεκανίκι της διεφθαρμένης δεξιάς, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.
Παράλληλα, κάποιοι από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν τη φαεινή ιδέα να τον συγκρίνουν με τον Σάντσεθ, ότι και καλά ο μέγας προοδευτικός ηγέτης της χώρας μας είναι ο Κούλης, που έχει ένα σκασμό χουντικούς στο κόμμα του, πολλούς άλλους που είναι ανακατεμένοι σε σκάνδαλα και τους κυνηγάει η δικαιοσύνη, καθώς και πολιτικές θέσεις που είναι είτε νεοφιλελεύθερες, είτε ακροδεξιές, είτε και τα δύο.
 Μετά τον Φιγιόν (που έχασε) και τον Μακρόν (που μας βγήκε παλτό), τώρα οι νεοδημοκράτες στρέφονται σε έναν σοσιαλιστή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι ο Κούλης θα σαρώσει στις εκλογές.

Τη Βούλτεψη ξέχασαν να την ενημερώσουν, βέβαια, με αποτέλεσμα να κράζει τον Σάντσεθ ως υπεύθυνο για την άνοδο της ακροδεξιάς, που μετά από 40 χρόνια ξαναπάτησε το πόδι της μέσα στο ισπανικό κοινοβούλιο.

 Άγνωστο τι ψήφιζαν τόσο καιρό οι οπαδοί της, μάλλον Ποδέμος, κι ας φαίνεται από το 16% που πήρε το συντηρητικό κομμα ότι τα ψηφαλάκια των ακροδεξιών προήλθαν κυρίως από δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους.
Και ο Τσίπρας, κύριε;
 Οι πολύ αριστεροί μας λένε ότι δεν έχει σχέση με τον Σάντσεθ, γιατί υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική. 
Οι πολύ δεξιοί λένε το αντίθετο, δηλαδή ότι ο Τσίπρας θα έχει τη μοίρα των Ποδέμος, που μπορεί να μετατόπισαν το σοσιαλιστικό κόμμα προς τα αριστερά και να πάρουν μερικά υπουργεία, αλλά για κάποιο λόγο υπέστησαν συντριβή.
Κατά τ' άλλα, ο ίδιος ο Σάντσεθ μια χαρά φαίνεται να τα πηγαίνει με τον Τσίπρα, αν και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. 

Γιατί είναι άλλοι οι συσχετισμοί σε κάθε χώρα, άλλο το παρελθόν της και άλλο το πολιτικό μέλλον της. 
Αν ο Πέδρο πετύχει ή αποτύχει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και στον Αλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου