Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Nαζιστικές προκλήσεις πριν τις δημοτικές εκλογές
Οσα διαδραματίστηκαν χθες στην Καλλιθέα, στο περιθώριο της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, είναι το αποκορύφωμα της πολύμηνης προκλητικής παρουσίας του «αυγού του φιδιού» στην περιοχή, το οποίο, όπως καταγγέλλουν αντιφασιστικές οργανώσεις, εκκολάπτεται με την ανοχή της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι τυχαίο το θράσος των ναζιστών να προβάλλουν το σύνθημα «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και τον χρυσαυγίτικο μαίανδρο, να χαιρετούν ναζιστικά εκεί όπου επρόκειτο να παρελάσουν μαθητές, απέναντι από εκατοντάδες αριστερούς και αντιφασίστες πολίτες.
Ανοχή στους χρυσαυγίτες έδειξε αρχικά η αστυνομία, καθώς, όπως καταγγέλλουν αριστερές οργανώσεις, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν επιλεκτικά στους αντιφασίστες, στέλνοντας τέσσερις στο νοσοκομείο.
Το γεγονός ότι αργότερα συνελήφθησαν 12 νεοναζί -μεταξύ τους ο 24χρονος χρυσαυγίτης από τη Σαλαμίνα που είχε συλληφθεί για επίθεση σε Πακιστανό- επιβεβαιώνει ότι ένιωθαν ατιμωρησία. 
Δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν ώς και διερχόμενο δικυκλιστή, επειδή τον θεώρησαν αντιφασίστα...
Χθες επιβεβαιώθηκαν όσα κατήγγειλε πρόσφατα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας αναλύοντας τις αιτίες που η ναζιστική συμμορία έχει βάλει στόχο την Καλλιθέα, τον τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής: 
«Το μέγεθός της, η θέση της ανάμεσα στον Πειραιά, όπου υπάρχει ακόμα έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής, και στην Αθήνα. Η πολυπολιτισμική της σύνθεση, με τους φασίστες να προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους διαφορετικών εθνοτήτων κατοίκους. 
Η αναβάθμισή της μέσω της ένταξής της στη λεγόμενη "Αθηναϊκή Ριβιέρα", τα υποσχόμενα κέρδη και η συνακόλουθη ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια».
Αραγε, παίζουν παιχνίδια οι χρυσαυγίτες εν όψει της ανάπλασης; 
Επιλέγουν την Καλλιθέα ως νέο δοκιμαστικό πεδίο; 
Βρίσκουν στήριξη από δημοτικές αρχές που κλείνουν το μάτι στην Ακροδεξιά; 
Βέβαιο είναι ότι οι ναζιστικές προκλήσεις στην Καλλιθέα ανήμερα της εθνικής επετείου δεν είναι ξεκομμένες από την έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων, από τα Βίλια και την Κόνιτσα ώς τη Σαλαμίνα, από τον εθνικιστικό πυρετό των υποτιθέμενων «μακεδονομάχων» μέχρι τις μισαλλόδοξες γονεϊκές «απεργίες» της Σάμου.
Η απάντηση στην πατριδοκάπηλη διαστροφή της Ιστορίας, με τον Γέρο του Μοριά να γίνεται άθελά του σύμβολο των ναζί, δεν μπορεί να είναι παρά η περισσότερη δημοκρατία, η γνώση και η ανοχή στο διαφορετικό και η μηδενική ανοχή στο φασιστικό δηλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου