Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Την άδεια του θα χάσει ο ακροδεξιός ταρίφας που δεν ψήθηκε να βοηθήσει την τραυματισμένη γυναίκα Η αμήχανη στιγμή που ανακηρύσσεσαι με απόφαση του σωματείου σου ο χειρότερος ταρίφας της χώρας












 Ήταν σχεδόν ακατόρθωτο, όμως ένας οδηγός ταξί το κατάφερε. Ο ταξιτζής κατάφερε αυτός να συγκεντρώσει πάνω του όλη την οργή του κόσμου για το ρόλο που έπαιξε στον φόνο μιας γυναίκας από το σύζυγό της στο Ελληνικό.
Το σκηνικό έχει ως εξής: Το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου, ένας 87χρονος πτέραρχος εν αποστρατεία πυροβόλησε την 50χρονη σύζυγό του έξω από το σπίτι τους στον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η γυναίκα του, χτυπημένη δύο φορές από το όπλο του στο λαιμό και στο θώρακα, στη συνέχεια άρχισε να τρέχει αιμόφυρτη και πανικόβλητη, προσπαθώντας να βρει κάποιου είδους βοήθεια.
 Κάπου εκεί έπεσε πάνω στον εν λόγω οδηγό ταξί και προσπάθησε να μπει στο όχημά του. Ο ταξιτζής είχε όμως άλλη γνώμη: Όπως την είδε μέσα στα αίματα, αντί να την μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο.

Για να μην έχει κανείς μάλιστα αμφιβολία, το είπε και στις κάμερες. Συνοδεύοντας τις δηλώσεις του με ένα χαλαρό χαμογελάκι, κάπως σαν είδε μόλις μια φάρσα του Φερεντίνου, ή κάτι τέτοιο:
«Εκείνη τη στιγμή βγήκε έξω μία κυρία αιμόφυρτη, τρέχοντας προς το μέρος μου. Ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο. “Με σκότωσε, με σκότωσε, με σκότωσε”, είπε. Δεν φαινόταν πού ήταν χτυπημένη. Πήγα δεξιά στο συνοδηγό και ανοίγω την πόρτα και λέω ‘’κυρία βγείτε έξω’’.»
Δείτε το βίντεο:
Τελικά παρά τις προσπάθειες αστυνομικών και άλλων παρευρισκόμενων και παρότι μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας (όπως και ο δολοφόνος σύζυγός της) οι πρώτες βοήθειες δεν κατάφεραν να σώσουν την 50χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε. 

Το ίδιο συνέβη και στον 87χρονο, ο οποίος αφού την πυροβόλησε φέρεται να έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του. 

Μέσα σε ένα ήδη απωθητικό σκηνικό του φόνου μιας γυναίκας, η απίστευτη αδιαφορία του ταξιτζή όμως κατάφερε να τραβήξει πάνω της την οργή του κοινού, η οποία εκφράστηκε στα social media.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο οδηγός του ταξί φαίνεται πως ήταν και καθαρόαιμος φασίστας εκτός από Μακεδονομάχος, αν κρίνουμε από τον κέλτικο σταυρό μαζί με την εικόνα του Ολυμπιακού που είχε ανεβάσει στο Facebook (όσο γνωρίζουμε, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος δεν συνοδεύεται υποχρεωτικά από νεοφασιστικά /νεοναζιστικά σύμβολο):
Το περιστατικό έφτασε τελικά μέχρι και τους συναδέλφους του και το συνδικαλιστικό τους φορέα, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΣΑΤΑ ζητά να του αφαιρεθεί η άδεια ως ελάχιστο μέτρο και μιλά για απάνθρωπη συμπεριφορά:
Όχι μόνο στον απλό κόσμο, αλλά και στους συναδέλφους του.
Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο ΣΑΤΑ με ανακοίνωσή του, ζητάει να του αφαιρεθεί η άδεια.

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.
Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του οδηγού ταξί και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.
Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας.»
Καλό θα ήταν πάντως κάποιος συνδικαλιστικός φορέας να ασχοληθεί και με τα ΜΜΕ, τα οποία από χτες για κάποιο λόγο επαναλαμβάνουν σε άρθρα μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά “στοιχεία“, όπως ότι η 50χρονη ήταν Βουλγάρα, ότι του είχε κάνει τη ζωή πατίνι ή ότι ήθελε να του φάει την περιουσία, πράγματα τα οποία προφανώς είναι επαρκής λόγος για να την πυροβολήσουν, και αν το θέλει ο Θεός, να τη σώσει εκείνος. Όπως αυτά που αναφέρονται εδώ:
«Σύμφωνα με τη μαρτυρία φίλης του 87χρονου, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο απόστρατος […] «Μου είπε ότι ήταν πολύ δυστυχισμένος, τον πίεζε να παντρευτούν και όταν παντρεύτηκαν αυτή έγινε πολύ βίαιη. Του φερόταν άσχημα, τον έβριζε, απαιτούσε πράγματα.»
Η άλλη δε άγνωστη λεπτομέρεια είναι το γιατί ένας 87χρονος πρώην στρατιωτικός έχει όπλο ενώ μένει στο Ελληνικό.
Μπορεί να το χρειαζόταν για να αμυνθεί από ΔΑΠίτες που κάνουν σερφ στη Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου