Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Επος «αρίστων»: Από την «Οδύσεια» ως τις «συστάσεις» Πήγαν πάλι για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι «γουλί» οι συμβουλάτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα κοπάδια των «γαλάζιων» τρολ αναδεικνύοντας το βάθος και το πάθος της «αριστείας».









 Ολα ξεκίνησαν με τη προχθεσινή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter όπου σύστηνε στον αρχηγό της ΝΔ «να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας».

Είχε προηγηθεί το ρεσιτάλ άγνοιας του Κυριάκου για τον όρο «ολιγαρκής αφθονία» ο οποίος είχε αναφερθεί στον χαιρετισμό του πρωθυπουργού στον Εβο Μοράλες:


Αυτή τη φορά ο Κυριάκος δεν απάντησε ο ίδιος αλλά έβαλε τον σύμβουλό του σε θέματα επικοινωνίας να το κάνει:



Πέρα από την αγραμματοσύνη, θα πρέπει κάποιος να παρατηρήσει και τον έμμεσο σεξισμό στο παράδειγμα που χρησιμοποιεί: «Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ’ τις ιδεοληψίες της».
 Εξαιρετικό δείγμα αστικής χυδαιότητας.

Και για να εμπεδωθεί καλύτερα η «αγραμματοσύνη» του Αλέξη Τσίπρα, επιστρατεύτηκε και ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης μέσω στου λογαριασμού του στο Twitter ως Λαυρέντης Μπέρια:

Και εδώ το παράδειγμα είναι ανάλογο της παιδείας του δημοσιογράφου:«Σου συνιστω Αλεξη να ανοίξεις κανενα βιβλιο να ξεστραβωθεις ακόμα και τώρα στα γεράματα»
Μόνο που και οι δύο δεν είχαν φροντίσει να ανοίξουν ένα λεξικό…

 Το αποτέλεσμα ήταν να γελάει το σύμπαν με τους «άριστους» της δημοσιογραφίας και τη θηριώδη αγραμματοσύνη τους ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που θυμήθηκαν μία ανάλογη περίπτωση από το 2017.

 Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας είχε δωρίσει την την Οδύσεια του Καζαντζάκη σε Κινέζους επισήμους, στο Πεκίνο και τα ξεφτέρια του ΣΚΑΪ ανακάλυψαν ορθογραφικό λάθος. 

Και βέβαια είχαν μπερδέψει -ή δεν είχαν ξανακούσει- το έργο του Καζαντζάκη με το έπος του Ομήρου…
Και τότε, πρωταγωνιστής της «ανακάλυψης» ο Κωνσταντίνος Ζούλας…

 Καυστικό ήταν όμως το σχόλιο του Νίκου Σαραντάκου στο FB:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου