Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ν. Ηλιόπουλος: Τώρα θυμήθηκε ο Στουρνάρας το θεσμικό πλαίσιο (Video)








Δεν έχω ακούσει ποτέ τον κ. Στουρνάρα να πει μισή κουβέντα για το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι από τους βασικούς παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας»
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν κάνει τον ελεγκτικό της έργο με τον τρόπο που θα έπρεπε δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα.

«Είναι πολύ προβληματικό ο κ. Στουρνάρας να μην θυμάται τα θεσμικά ζητήματα όταν παρεμβαίνει κόντρα στην γενική γραμμή που ήταν η λήξη του τέταρτου προγράμματος και διαρκώς ζητούσε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο. Τώρα θυμήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, τότε δεν το θυμόταν και το ξεχνούσε» σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Open Beyond.
Όπως είπε, είναι κακό η Τράπεζα της Ελλάδος να μην είναι γρήγορη στους ελέγχους που πρέπει να κάνει, π..χ με την Εθνική και το σκάνδαλο με τα POS και τους Κινέζους, που ήταν στις αρμοδιότητές της. «Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, δεν έχω ακούσει ποτέ τον κ. Στουρνάρα να πει μισή κουβέντα για το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι από τους βασικούς παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας» επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και υπενθύμιζε το πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ σε τράπεζα επειδή δεν πλήρωνε υπερωρίες, και τα κλειστά τραπεζικά καταστήματα επειδή δε σέβονται την εργατική νομοθεσία.
Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται γίνεται για τον Παύλο Πολάκη, τόνισε ότι «είναι κακό να μην έχουμε ενιαίο κριτήριο όταν επί τρεις μέρες συζητάμε για ένα δάνειο 100.000 ευρώ που εκτελείται κανονικά σε αντίθετα με άλλα. Είναι βαθιά προβληματικό, κάνει πολύ κακό στο δημόσιο διάλογο να μην υπάρχει ενιαίο κριτήριο» υπογράμμισε και ανέφερε ότι κατανοεί τον εκνευρισμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Όπως είπε, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να διεκδικεί ίση μεταχείριση.
«Γνωρίζω και την πίσω αυλή της Αθήνας»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που όπως είπε έχει ενόψει των δημοτικών εκλογών. «Εκφράζω μία δημοτική κίνηση που είναι ενεργή από το το 2006, την αρχαιότερη στο δημοτικό συμβούλιο, με πρόγραμμα και ανθρώπους σε όλες τις γειτονιές.  Επίσης είμαι 35 ετών, έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στην Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα, σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Γνωρίζω και την πίσω αυλή της Αθήνας» τόνισε.
Όπως είπε, πρέπει να σπάσει η αίσθηση των πολιτών ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε μόνο στο χειρότερο και αναφέρθηκε στην προτεραιότητά του εφόσον γίνει δήμαρχος Αθηναίων, που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο καθαριότητα, πράσινο, ελεύθεροι χώροι, δηλαδή στην αξιοπρέπεια των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση»
Ο δήμος Αθηναίων είναι ένας πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση  Στο ζήτημα της καθαριότητας έχει απορροφήσει από τον προϋπολογισμό λιγότερο από το 40%. Τα έργα για πράσινο το 2018 ήταν σχεδόν μηδαμινά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Αθήνα είναι η ανακύκλωση. Θα έπρεπε να στέλνει στη Φυλή για ταφή το 25% των απορριμάτων και αυτή τη στιγμή στέλνει το 92%. Θα έπρεπε να ανακυκλώνει το 50% και ανακυκλώνει το 5%. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι η Αθήνα να αποκτήσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το παράδειγμα της εισόδου ιδιώτη στην καθαριότητα έχει αποτύχει.
«Να μπουν όρια στο Airbnb»
Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στο Airbnb, το οποίο όπως είπε πλήττει ειδικά τους νέους που θέλουν να μείνουν στην Αθήνα, καθώς δεν μπορούν να βρουν να νοικιάσουν. «Έχει γνώμη ο δήμος για αυτό το φαινόμενο; Η Ανοιχτή Πόλη είναι η μόνη δύναμη που έθεσε το θέμα. Είμαι ο πρώτος υποψήφιος που έθεσα το ζήτημα ότι ο δήμος πρέπει να έχει γνώμη.  Δε μιλάμε για κατάργηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, γιατί υπάρχουν γειτονιές και μικροϊδιοκτήτες που συμπλήρωσαν ένα εισόδημα μέσα στην κρίση. 
Ωστόσο πρέπει να μπουν όρια» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου