Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εκτός λοιπόν αν είναι ο πιο κωλόφαρδος άνθρωπος του πλανήτη, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτική ιδιοφυία






 Απ' όλα τα προπαγανδιστικά παραμύθια των τελευταίων ετών, το πλέον εξωφρενικό είναι αυτό που επιμένει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας τυχαίος καταληψίας, άσχετος με πολιτική και παντελώς ανίκανος.



Γιατί ο τύπος ξέφυγε από την παγίδα της "αριστερής παρένθεσης" που του είχε στήσει ο προκάτοχος του και κυβερνάει τέσσερα χρόνια, έχοντας πετύχει έξοδο από τα μνημόνια, επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, 

μείωση της ανεργίας κατά 8-9 μονάδες,
 σοβαρά χτυπήματα στο παντοδύναμο κύκλωμα διαπλοκής και επίλυση ενός μεγάλου εθνικού θέματος που μας διέσυρε διεθνώς εδώ και 27 χρόνια. 

Και από εκεί που η Μέρκελ και άλλοι ξένοι ηγέτες τον έβλεπαν σαν παρία, τώρα στάζουν μέλι για τον Alexis και δεν καταδέχονται να βγουν φωτογραφία με τον ανύπαρκτο βλάκα που διατείνεται ότι είναι πρωθυπουργός εν αναμονή, χωρίς να πείθει καλά-καλά ούτε τους οπαδούς του κόμματος του. 
Τους δε χουντικούς που παριστάνουν τους φιλελεύθερους, ούτε να τους φτύσουν εκτός συνόρων. Ιδίως εκείνους που πιθανότατα θα καταλήξουν σύντομα στη φυλακή...

Κι ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον Σαμαρά, ο Τσίπρας έχει ξεπαστρέψει Βενιζέλο, Μεϊμαράκη, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Κοτζιά και μπόλικους άλλους, παλιότερα είχε φάει τον μέντορα του Αλαβάνο και τον Κουβέλη, και τώρα τελειώνει την πολιτική καριέρα του Καμμένου (που ήταν και σύμμαχος του τόσο καιρό), του Σταύρου Θεοδωράκη, της Φώφης, του Λεβέντη και -λίαν συντόμως- του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μέχρι και τον Σόιμπλε είδε να αποκαθηλώνεται ο Αλέξης, αν και δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος γι' αυτό. Επέζησε όμως, παρά το γεγονός ότι παρέλαβε πτωχευμένη οικονομία με άδεια ταμεία και βρήκε εχθρικούς τους δανειστές στις προτάσεις του για χαλάρωση της λιτότητας και ελάφρυνση του χρέους. Ενώ κάτι Ρέντσι, Ραχόι, Κάμερον, Ολάντ και Γερούν-γερά βγήκαν στη σύνταξη πρόωρα και σε μεγάλο βαθμό απαξιωμένοι.

Σήμερα ο Αλέξης βλέπει τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ να διαλύονται μπροστά στα μάτια του, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει (αλλά και σχεδιάσει). 

Και γλεντάει την αξιωματική αντιπολίτευση, που τρέμει μην πάμε σε εκλογές πριν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, ξέροντας ότι έχει εξασφαλίσει ήδη την ψήφο εμπιστοσύνης που θα του επιτρέψει να κάνει τον Οκτώβριο εκλογές, τις οποίες και πρόκειται να κερδίσει. Εύκολα. 

Και όχι, το ότι εξοντώνει πολιτικά τους αντιπάλους του δεν είναι το ίδιο με το να τους έστελνε σε γκούλαγκ για να πεθάνουν από το κρύο και την ασιτία, μη λέτε βλακείες. 
Παρόλο που όντως θυμίζει λίγο Στάλιν όλο αυτό το ανελέητο πογκρόμ σε όσους του στέκονται εμπόδιο. Σκεφτείτε μόνο πού ήταν ο Ψυχάρης πριν από τέσσερα χρόνια και πού είναι τώρα...

Εκτός λοιπόν αν είναι ο πιο κωλόφαρδος άνθρωπος του πλανήτη, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτική ιδιοφυία. 
Που δεν είναι κατ' ανάγκην θετικό, γιατί αρκετοί πανέξυπνοι και χαρισματικοί ηγέτες της ιστορίας υπήρξαν σατανικά καθάρματα. Που, σε έναν βαθμό, πρέπει να είναι κανείς για να επιβιώσει στην πολιτική, αλλά και για να μην τρώει μονίμως καρπαζιές η χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου