Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η άθλια σεξιστική επίθεση Φωτήλα στην Έφη Αχτσιόγλου και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

ε





«Σημειολογική» παρατήρηση χαρακτήρισε ο βουλευτής τη ΝΔ την σεξιστική του επίθεση στην υπουργό Εργασίας, η οποία προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Ανδ. Πετρόπουλου που συμμετείχε στο πάνελ όσο και των παρουσιαστών της εκπομπής του ΣΚΑΪ - «Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί που καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, «αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας»
Άλλωστε, όπως είπε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που ταχύτατα εξελίχθηκε σε αναπληρωτή τομεάρχη (διάλυσης της) Υγείας στη ΝΔ, δεν θα μπορούσε να προβεί σε σεξιστική επίθεση γιατί... «δεν είναι στον χαρακτήρα του». Αρκεί, ωστόσο, μία πρόχειρη αναζήτηση, για να διαπιστώσουμε το ποιόν του χαρακτήρα αυτού.
Πρόσφατα, ο υπουργός Υγείας, κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι ψαρεύει «ψηφαλάκια» στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Ο Ανδ. Ξανθός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος καταλόγισε στη κυβέρνηση εγκληματική μεταναστευτική πολιτική που διασύρει διεθνώς τη χώρα με τις εικόνες ντροπής στη Μόρια. Ο Ανδ. Ξανθός τον κατηγόρησε ότι στο κόμμα του «χρησιμοποιούν τη πιο μισαλλόδοξη αντιμεταναστευτική ρητορεία, μιλούν για λαθρομετανάστες και πυροδοτούν εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας ενώ καρφάκι δεν τους νοιάζει για τους πρόσφυγες».
Τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Φωτήλας είχε επίσης προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με ρατσιστικές δηλώσεις, επίσης στον ΣΚΑΪ, που αφορούσαν στα άτομα με αναπηρία. «Ο κύριος Φωτήλας που ως υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού καλούσε μέσα από προεκλογικό σποτάκι τους Αχαιούς να τον ψηφίσουν για να δυναμώσουν τη φωνή της λογικής, φαίνεται πως μπέρδεψε τη λογική με τον ακροδεξιό οχετό. Τουλάχιστον βρήκε στη ΝΔ τον φυσικό πολιτικό του χώρο», σχολίαζε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή ο λόγος για τον «χαρακτήρα», αξίζει να θυμίσουμε τη «σπόντα» του Στ. Θεοδωράκη για τον Ι. Φωτήλα, όταν ο δεύτερος προσχώρησε στην Κ.Ο. της ΝΔ.  «Αν κάτι τσακίσει και διαφωνήσω θα φύγω και θα αφήσω την έδρα μου στον επόμενο (σ.σ.: διαβεβαίωναν). Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν -όπως είπε ένας από αυτούς»...
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα
Ανακοίνωση για την άθλια επίθεση εξέδωσε και η Κουμουνδούρου αναφέροντας τα εξής:
«Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.
Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο. 


Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου