Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στ. Κούλογλου για συντάξεις: Επενδύσατε στην καταστροφολογία και θα χάσετε τις εκλογές «Υπήρχαν μύχιοι πόθοι της αντιπολίτευσης να κοπούν οι συντάξεις»







 




«Υπήρχαν μύχιοι πόθοι της αντιπολίτευσης να κοπούν οι συντάξεις. 
Σπαταλήθηκαν δεκάδες ώρες αναλύσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές, εκατοντάδες σελίδες με πίνακες σε εφημερίδες για τις απώλειες των συνταξιούχων, τζάμπα πήγαν τόσα δένδρα που κόπηκαν... 
Όμως δεν της βγήκαν. 
Η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στην καταστροφολογία και για αυτό θα χάσει τις εκλογές. 
Όλα τα κοινωνικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με αφετηρία τη μη περικοπή των συντάξεων θα οδηγήσουν σε αυτό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στο Action24.  
Η απόφαση του Euroworking Goup για την μη περικοπή των συντάξεων αποτελεί «επιτυχία του 1.000.000 συνταξιούχων που δεν θα κοπεί η σύνταξή τους αλλά και επιτυχία για την οικονομία καθώς τα μέτρα που είχε ζητήσει το ΔΝΤ θα προκαλούσαν ύφεση αφαιρώντας χρήματα από την πραγματική οικονομία», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας πως «κάποιοι για αυτό το θέμα επένδυσαν πολιτικά στην καταστροφολογία, η οποία απέτυχε. 
Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έκαναν μια καλή διαπραγμάτευση και πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα, που δεν ήταν δεδομένο γιατί στο Βερολίνο το σύστημα Σόιμπλε υπάρχει ακόμη».
«Κανονικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να παραδεχθεί για πρώτη φορά ότι πρόκειται για επιτυχία της κυβέρνησης που βοηθά την χώρα. Σαφώς και υπάρχουν και άλλα προβλήματα, που θα λυθούν όμως και αυτά ένα-ένα», συνέχισε ο Στ. Κούλογλου. 
«Η διαγραφόμενη συμφωνία διαψεύδει παταγωδώς τη θεωρία της ΝΔ ότι τάχα είμαστε σε 4ο μνημόνιο. Αποδεικνύει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. 
Θέλαμε η μη περικοπή των συντάξεων να γίνει συναινετικά και όχι με σύγκρουση καθώς αυτό μπορεί να είχε επίπτωση στην θέση της χώρας στις αγορές.
 Χθες το ΔΝΤ βγήκε είπε ότι ‘δεν μπορούμε να πούμε πλέον τίποτα για την Ελλάδα αφού είμαστε εκτός προγράμματος’. Σας φαίνεται αυτό για 4ο μνημόνιο;»
Βέβαια, όπως σχολίασε τέλος ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι σοβαρή. Αρχικά είπε για την συμφωνία με την Εκκλησία ότι επρόκειτο για δικές της θέσεις και συμφώνησε με την κυβέρνηση. 
Κατόπιν άλλαξε θέση και ο κ Μητσοτάκης είπε ότι η αρχική ανακοίνωση του τρόλαρε την συμφωνία. Ύστερα σχεδόν ανακοίνωσε υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, αλλά τον απέσυρε αφότου παρενέβη οικονομικός παράγοντας της πόλης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση άγεται και φέρεται από διάφορους παράγοντες, είτε είναι ακροδεξιοί της εκκλησίας ή οικονομικοί».

1 σχόλιο:

  1. αυτο το καραφλο πραμα ΠΟΥ αστραποβολα βλακυα ονοματει κωστις
    θα σας σοσι .........ΓΙΔΙΑ????
    ΒΡΕΕ ΤΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΑΜΑΤΑΙ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή