Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά





 
 

 Εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση για το γεγονός ότι με τη συμφωνία με την Εκκλησία το κράτος παύει να εγγυάται τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα των ιερέων. Και αναρωτιέται τι θα συμβεί με τα συνταξιοδοτικά τους. Αλλά και σε τι καθεστώς θα βρεθούν οι μελλοντικοί ιερείς.
Αλήθεια τώρα. Η Νέα Δημοκρατία. Που δεν εγγυάται τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα κανενός. Που καλεί ανθρώπους των 500 ευρώ να αποκτήσουν “κουλτούρα αποταμίευσης” αν θέλουν να γεράσουν αξιοπρεπώς. Που θεωρεί τις εργολαβικές εταιρείες ευλογία για το Δημόσιο και την παραγωγικότητά του. Που πιστεύει με φανατισμό στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Που θέλει “μικρό και ευέλικτο Δημόσιο” επιμένοντας στην αναλογία πέντε αποχωρήσεων προς μία πρόσληψη. Αυτή η Νέα Δημοκρατία.
Το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τη μισθοδοσία των ιερέων, όπως έκανε μέχρι σήμερα, γιατί το ζήτημα αυτό, πέραν όλων των άλλων, έχει και κοινωνική διάσταση. Αν η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την εκκλησιαστική Ιεραρχία αναξιόπιστη ως εργοδότη, θα πρέπει να το πει δημόσια. 
Αλλά δεν θα το κάνει. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να ξεσηκώσει μαζικό λαϊκό κίνημα κατά της κυβέρνησης. Και επειδή δεν της βγήκαν οι μακεδονομάχοι, στρέφεται στους συνδικαλιστές ιερείς. Εδώ ο “κρατισμός” και το “αντιπαραγωγικό Δημόσιο” είναι ξαφνικά καλά. Νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά.
Και ναι. Ανοίγουν 10.000 θέσεις του Δημοσίου. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε νοσοκομεία, σχολεία και ελεγκτικές υπηρεσίες. Οι προσλήψεις θα γίνουν το 2020. 
Θα τις κάνει το ΑΣΕΠ. 
Και με βάση τον δημοσιονομικό χώρο μπορούν να γίνουν χωρίς να παραβιάζονται οι δεσμεύσεις της χώρας. 
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου