Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Μισό λεπτό, γιατί έχουμε χάσει πλέον όλα τα προφανή και τα αυτονόητα





Μισό λεπτό, γιατί έχουμε χάσει πλέον όλα τα προφανή και τα αυτονόητα.
Ένας νέος άνθρωπος, παίρνει ένα καλάσνικωφ, φορά στολή μάχης, βάζει επάνω *ελληνικά* διακριτικά, μπαίνει σε μια ξένη χώρα, πυροβολεί (στον αέρα έστω), και πέφτει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας της χώρας εκείνης.
Γινόταν να μη τον σκοτώσουν; Μάλλον γινόταν, αλλά επέλεξαν να τον σκοτώσουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγξει η ελληνική πλευρά, μια κι ήταν (και) Έλληνας υπήκοος.
Βέβαια, να θυμηθούμε εδώ, ότι το (νέο) ΜΑΒΗ («Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) εισέβαλε πριν πάνω από 20 χρόνια σε αλβανικό έδαφος, και δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν αξιωματικό και τρεις στρατιώτες. Υπάρχουν, δηλαδή, προηγούμενα.

Ή να το σκεφτούμε κι ανάποδα: έστω ότι ένας Αλβανός, παίρνει ένα καλάσνικωφ, φοράει στολή με αλβανικά διακριτικά, και ζητωκραυγάζοντας υπέρ της «Τσαμουριάς», μπαίνει σε κάποιο χωριό της Ηπείρου κι αρχίζει να πυροβολεί.
Τι θα περίμενε κάποιος να κάνει η ελληνική αστυνομία;

Βεβαίως, ο Κατσίφας πέθανε «για την πατρίδα του». Μια πατρίδα όμως, που ΔΕΝ του ζήτησε να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε καν έμμεσα.
Και πάμε στα αυτονόητα: στα εθνικά κράτη, το μονοπώλιο της βίας ανήκει στο κράτος. Το κράτος αποφασίζει πού, πώς, πότε κι ενάντια σε ποιον θα ασκήσει βία, και νομιμοποιείται να το κάνει αυτό, με βάση το πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος. Αλλιώς, θα μιλούσαμε για μια κατάσταση Σομαλίας, με πολέμαρχους, οργανωμένες ομάδες ενόπλων κτλ.

Ακόμα χειρότερα όμως, σήμερα εμφανίστηκε το φαινόμενο διάφοροι «ενημερωτικοί» σταθμοί και sites, να προσπαθούν μανιωδώς να στήσουν ένα πολεμικό κλίμα με την Αλβανία, λογοκρίνοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο οποίος απαντώντας μέσω Facebook σε εθνικιστή συμπατριώτη του, τον περνά γενεές 14 και κηρύσσει τον σεβασμό τόσο προς την Ελλάδα με τη φράση «...ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα» αλλά και προς τους Έλληνες της Αλβανίας, λέγοντας «Και η αφεντιά σου μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στο Μπουλιαράτι δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας».
Όλα αυτά (κι άλλα πολλά) εξαφανίστηκαν από τα ΜΜΕ αλλά και τις δηλώσεις του Κουμουτσάκου.
Γιατί; Δυο εξηγήσεις υπάρχουν: ή είναι εντελώς αγράμματοι κι ανίκανοι να διαβάσουν μια πλήρη μετάφραση ή απλώς προσπαθούν να ασκήσουν εξωτερική πολιτική αυτοί οι ίδιοι. Κι επειδή προφανώς ισχύει το δεύτερο, να ξεκαθαρίσουμε και το εξής: ακριβώς επειδή το κράτος έχει το μονοπώλιο στη βία, είτε μέσα στα σύνορά του είτε κι έξω από αυτά, κι επειδή η διοίκηση του κράτους, δηλαδή η κυβέρνηση, νομιμοποιείται ΜΟΝΟ με εκλογές, κι επειδή η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει αυτή την νομιμοποίηση ενώ ο Κατσίφας αλλά και όσοι χαλκεύουν τις δηλώσεις του Ράμα ΔΕΝ την έχουν, καλό θα είναι ο Νόμος να συμμαζέψει όποιον πιστεύει ότι με το απλό «εγώ αγαπάω την Ελλάδα», πιστεύει ότι αποκτά το δικαίωμα να ασκεί βία, να ασκεί εξωτερική πολιτική και να κανονίζει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός της Ελλάδας.

Εκτός κι αν η Ελλάδα είναι Σομαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου