Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

«Θα σας κλείσουμε το σχολείο θέλετε δε θέλετε, θα φέρουμε 50 εξωσχολικούς»











 








Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που επιχειρήθηκε να διοργανωθούν οι σημερινές μαθητικές καταλήψεις «για τη Μακεδονία», με εθνικιστικό περιεχόμενο αντλημένο από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, είναι όσα καταγγέλλουν μαθητές που συμμετέχουν στο αντιφασιστικό μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. 
Μιλώντας στο topontiki.gr ο Κώστας, μαθητής λυκείου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, έκανε λόγο για ευθείες απειλές για παρέμβαση εξωσχολικών ώστε να επιβληθεί κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση που οι μαθητές δεν λάμβαναν σχετική απόφαση. 
«Μάθαμε για δεκάδες περιστατικά σε όλη τη χώρα, και στην Αττική, όπου μαθητές αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε εθνικιστικές καταλήψεις». «Τα σχολεία θα κλείσουν θέλετε δε θέλετε», ήταν η απάντηση, ενώ σημειωθήκαν και τραμπουκισμοί. «Θα έρθουν 50 άτομα και θα το κλείσουν», απειλούσαν οι υποστηρικτές των καταλήψεων, καταγγέλλει ο Κώστας, τονίζοντας με νόημα οτι οι περιοχές που σημειώθηκαν τέτοια περιστατικά ήταν περιοχές με αυξημένα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
«Στην πορεία κατεβήκαμε για να κάνουμε αισθητή την παρουσία των αντιφασιστών στα σχολεία», λέει και ο Διονύσης, μαθητής λυκείου της Δάφνης. 
«Δεν θα αφήσουμε τους Χρυσαυγίτες να εισβάλλουν στα σχολεία και να λένε ότι για αυτού του είδους τις καταλήψεις δεν μετράνε οι απουσίες, την ίδια στιγμή που σε κάθε άλλη κινητοποίηση των μαθητών ήταν ενάντια και ζητούσαν την καταδίκη των αγωνιστων ", προσθέτει. 
«Στέλνουμε το μήνυμα ότι δε θα αφήσουμε δέκα φουσκωτοί να τραμπουκίζουν μαθητές, καθώς και ότι δε τρομοκρατούμαστε από τις απειλές Χρυσαυγιτών στη Βουλή, ότι θα γίνουν επεισόδια στην πορεία». 
Οι μαθητές τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αντιφασιστικό αγώνα στα σχολεία, με επόμενο σταθμό τα συλλαλητήρια για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία το του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές του Υπ. Παιδείας στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου