Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Λοιπόν, το τελευταίο 48ωρο έχουμε:






Λοιπόν, το τελευταίο 48ωρο έχουμε:
1. "ΤΑ ΝΕΑ" να δημοσιεύουν ως κεντρικό θέμα ότι "διασώζονται μόνο οι χαμηλές συντάξεις". Έχουν πληροφορίες οι άνθρωποι, όπως άλλωστε είχαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, όπου θα καταστρεφόταν η οικονομία, θα μέναμε για πάντα στα μνημόνια, θα είχαμε πρόωρες εκλογές, κτλ.
2. Στήλη, στην ίδια εφημερίδα, κάνει λόγο για σκληρά λόγια του Βαρθολομαίου στη συνάντηση με τον Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: "Δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας, δεν το δέχομαι", αναφέρουν οι...πληροφορίες της εφημερίδας. Λίγες ώρες μετά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου, τους διαψεύδει: "Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά τα δημοσιεύματα".
3. Ρεπορτάζ(...) επίσης στην ίδια εφημερίδα, παρουσιάζει φωτογραφία του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα να σνιφάρει κόκα, δίπλα σε ένα όπλο. Μάλιστα στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως πρόκειται για φωτομοντάζ, αλλά η υπόθεση Κατσιφά και η αλίευση ψηφοφόρων από την ακροδεξιά για λογαριασμό του Μητσοτάκη δεν στέκεται εμπόδιο σε τέτοιες λεπτομέρειες.
4. Ιστοσελίδα πρώην υποψήφιου για την προεδρία(!) της ΝΔ, αναδημοσιεύει ρεπορτάζ(...) από το φασιστικό - ακροδεξιό "Μακελειό" του Στέφανου Χίου, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας, είχε συλληφθεί στα εφηβικά του χρόνια με μια τσάντα γκαζάκια και μολότωφ.
5. Ο επίσημος και ανεπίσημος μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ απομονώνει ένα tweet του Αλέξη Τσίπρα από την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ειρήνη, με στόχο να "καταδείξει ότι είναι άσχετος με την ιστορία". 
Προσέξτε: Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινάει από τρολ της ΝΔ (βλέπε Ομάδα "Αλήθειας"), συνεχίζεται από τον φίλο της παρατάξεως (βεβαίως βεβαίως) Θάνο Τζήμερο, στο χορό μπήκε και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Κ. Ζούλας (επί σειρά ετών στην ΕΡΤ, βεβαίως βεβαίως). Και φυσικά, όλα τα (μικρά και μεγάλα) ΜΜΕ που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναπαραγάγουν την ψευδή είδηση.
6. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως οι βουλευτές τους δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά. Ξανά τα (μικρά και μεγάλα) ΜΜΕ στον...αγώνα της ενημέρωσης. Μέχρι που βγαίνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης: «Μιλάμε για ένα κατασκεύασμα επιστημονικό αλλά σε αυτό δεν θα είχα πρόβλημα γιατί οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν και ακροβασίες αλλά όταν όμως γίνεται και πολιτικό τότε υπάρχει θέμα».
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό για αυτά τα 6 Fake News;
Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι των ΜΜΕ, που θέλετε δάνεια με "αέρα", άδειες χωρίς αντίτιμο, εκατομμύρια ευρώ με χορηγίες, στημένες δικαστικές αίθουσες και δια βίου ασυλίες, κοιτάξτε γύρω σας: 
Το Mega, δεν είναι μακριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου