Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ο «σκηνοθέτης» των προεκλογικών εκστρατειών του 2007, του 2009 και του 2010 μηνύει το @pasok










https://www.ethnos.gr/ellada/5321_agogi-sto-pasok-apo-ton-skinotheti-ton-ekstrateion-toy

Ο «σκηνοθέτης» των προεκλογικών εκστρατειών του 2007, του 2009 και του 2010 αξιώνει 120.000 ευρώ για την οργάνωση εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.
Στα δικαστήρια «στέλνει» το... ΠΑΣΟΚ ένας προµηθευτής του, αξιώνοντας ποσό ύψους 120.000ευρώ. Πρόκειται για τον Φάνη Συναδινό, φίλο του Γιώργου Παπανδρέου και διοργανωτή των εκδηλώσεων του κόµµατος τα περασµένα χρόνια. Η αγωγή είχε κατατεθεί το 2014 και επρόκειτο να εκδικαστεί τον Μάιο του 2015. Μια αναβολή έφερε την υπόθεση στο ακροατήριο τρία χρόνια µετά, µε αποτέλεσµα να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας την περασµένη εβδοµάδα.
Το όνοµα του Φάνη Συναδινού ήταν ταυτισµένο µε τις προεκλογικές και όχι µόνο συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που πέρασε η ηγεσία στον Γιώργο Παπανδρέου. Την περίοδο πριν από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών του 2007 από τον Κώστα Καραµανλή, το ΠΑΣΟΚ είχε βρει ήδη τα πρόσωπα που θα έπαιζαν ρόλο στη στρατηγική αναµέτρηση που θα ακολουθούσε. Κοµβικό ρόλο στο επιτελείο µάχης του κόµµατος είχαν φυσικά οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινούσε σερί εξορµήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, µε ιδιαίτερη έµφαση σε νοµούς που το κόµµα υστερούσε, σύµφωνα µε τις τότε δηµοσκοπήσεις. Στο πλευρό του είχε επιλέξει τον Φάνη Συναδινό, που βρισκόταν «σκηνοθετικά» πίσω από όλες τις συγκεντρώσεις του ανθρώπου που δύο χρόνια αργότερα θα γινόταν πρωθυπουργός.  
Σε εκείνες τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε, αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν συµπορεύθηκε µε τον κ. Συναδινό. Ηταν Σεπτέµβριος του 2009, όταν το συνεργείο του ΠΑΣΟΚ δούλευε νυχθηµερόν για την προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Φάνης Συναδινός χρειάστηκε δύο ηµέρες για να στήσει κατάλληλα το σκηνικό. Τότε, σε συνέντευξή του περιέγραφε της δυσκολίες του επαγγέλµατος, υπογραµµίζοντας πως πλέον όλο και λιγότεροι άνθρωποι κατεβαίνουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Τo δύσκολο έργο

«Εµείς σαν συνεργεία είµαστε µια οµάδα. Ηρθαµε από Αθήνα και προηγούµαστε δύο-τρεις µέρες της οµιλίας. Προχθές ήρθαµε από Τρίκαλα, ξεκινήσαµε το στήσιµο του σκηνικού. Με το τέλος της οµιλίας θα ξεκινήσουµε το “µάζεµα” για να πάµε στην Κρήτη. Θα πρέπει να ακολουθήσουµε µια γραφειοκρατική διαδικασία στην οποία εµπλέκονται πολλοί κρατικοί µηχανισµοί, όπως η νοµαρχία, ο δήµος, η Αστυνοµία, η Πυροσβεστική, ασθενοφόρα κ.λπ. Οι οµιλίες αυτές είναι µια παράδοση πολλών ετών, αλλά συνεχώς το πλήθος του κόσµου που προσέρχεται στις συγκεντρώσεις µειώνεται. Με τον καιρό ίσως να εξαλειφθούν. ∆εν θα υπάρχουν πλέον στο µέλλον. Η πολιτική είναι µια εφαρµοσµένη τέχνη και τα κόµµατα θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη πόσο καλά µπορούν να την εφαρµόσουν» δήλωνε τότε.
Οι εκλογές κερδήθηκαν, αλλά γύρω στο 2010 άρχισαν τα προβλήµατα στη συνεργασία των δύο πλευρών. Η εταιρεία του Φάνη Συναδινού ανέλαβε και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις εν όψει των επερχόµενων τότε δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών. «Στις 5 Οκτωβρίου 2010 η εταιρεία µας ανέλαβε, κατόπιν εντολής του ΠΑΣΟΚ, να οργανώσει την παραγωγή, την επιµέλεια και την εκτέλεση των παρακάτω προγραµµατισµένων συγκεντρώσεων του κόµµατος, εν όψει των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών 2010, στις πόλεις: Περιστέρι Αττικής, Αλεξανδρούπολη, Μαρούσι, Αγιοι Ανάργυροι, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και στο γήπεδο Σπόρτιγκ, έναντι του ποσού των 97.020 ευρώ» αναφέρει στην αγωγή του.
Η εταιρεία του έκοψε ακόµη δύο τιµολόγια για άλλες εκδηλώσεις τον Ιανουάριο του 2011, για να οργανώσει προγραµµατισµένες συγκεντρώσεις σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σαµοθράκη και Κοµοτηνή, έναντι του ποσού των 45.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την 1η Οκτωβρίου 2011 έλαβε την επιµέλεια και την εκτέλεση της Εθνικής Συνδιάσκεψης στελεχών, που πραγµατοποιήθηκε στις 3 Σεπτεµβρίου στο Φάληρο και στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.
Και για τα τρία έργα υπάρχουν αντίστοιχα συµφωνητικά της εταιρείας, µε το κόστος ελαφρώς αυξηµένο λόγο και της προσµέτρησης του ΦΠΑ. «Το εναγόµενο πολιτικό κόµµα, έναντι του πρώτου τιµολογίου συνολικού ποσού 119.334 ευρώ, κατέβαλε τα 115.204 ευρώ και απέµενε προς εξόφληση ποσό 4.130 ευρώ, ενώ από τα υπόλοιπα δύο τιµολόγια δεν κατέβαλε ποτέ κανένα ποσό.
Κατά συνέπεια, µας οφείλει συνολικά ποσό ύψους 120.980 ευρώ» εξηγεί στην αγωγή ο κ. Συναδινός. Μάλιστα, επισηµαίνει ότι έγιναν επανειληµµένες οχλήσεις από την εταιρεία προς το κόµµα και µέσω κοινοποίησης εξωδίκου τον Μάιο του 2012
«Καλέσαµε το ΠΑΣΟΚ να µας εξοφλήσει, αρνείται προκλητικά, πρέπει να υποχρεωθεί σε καταβολή των οφειλοµένων, µε απόφαση του δικαστηρίου σας, προσωρινά εκτελεστή. Η απόφαση που θα εκδοθεί πρέπει να είναι προσωρινά εκτελεστή, γιατί και η παραµικρή καθυστέρηση της καταβολής προς την εταιρεία µας έχει ήδη δηµιουργήσει και θα συνεχίσει να δηµιουργεί σοβαρά προβλήµατα στη λειτουργία της, δεδοµένου ότι εµείς έχουµε καταβάλει εξ ιδίων το ποσό του ΦΠΑ και το οφειλόµενο ποσό εµφανίζεται ως έλλειµµα ρευστότητας στο ταµείο µας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου