Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ενέσεις μισαλλοδοξίας


 






















 Συντάκτης: Α.Ψ.

Το να διαστρεβλώνεται ή να κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου μία είδηση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα σε μερίδα των ΜΜΕ. Όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το να συνοδεύεται από φανατικό εθνικισμό μια είδηση που συνήθως σχολιάζεται ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
Αρκεί και μόνο να δει κάποιος τα σχόλια κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση του ΣΚΑΪ και πολλών άλλων «ευρωπαϊκών» και «προοδευτικών» ιστολογίων και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι στον βωμό μιας ακραίας αντιπολίτευσης θυσιάζονται η δεοντολογία και η ενημέρωση. 
Το να παρουσιάζεται σήμερα μια άγρια συμπλοκή για λόγους «μοιρασιάς» (όπως προκύπτει μέχρι τώρα) σκόπιμα ως δήθεν σύγκρουση Ελλήνων και Αλβανών, όταν και οι δύο ομάδες είχαν μεταξύ τους μέλη και των δύο εθνικοτήτων, ξεφεύγει  από κάθε όριο, ειδικά όταν έχει προηγηθεί το χθεσινό τραγικό συμβάν.  
Η δε σκόπιμη αναφορά και ο συσχετισμός με το επεισόδιο που κατέληξε στον θάνατο ενός ομογενούς στην Αλβανία υποδαυλίζει αντανακλαστικά για τα οποία μπορεί όλοι να μετανιώσουν. 
Όπως πριν από λίγο καιρό λιντσαρίστηκε όχι μόνο από τους αυτουργούς αλλά και από πολλά ΜΜΕ ο «ληστής με το μαχαίρι», τώρα «ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με βαριά τραυματισμένους Έλληνες και Αλβανούς παρουσιάζεται ως το κερασάκι μιας εθνικιστικής τούρτας.
Το χειρότερο, δε, είναι ότι ενώ μετά τη συμπλοκή άνθρωποι χαροπαλεύουν, προβάλλεται η εθνικότητα σε βάρος της κρισιμότητας της κατάστασης των τραυματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου