Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Άδ. Γεωργιάδης: Ψάχνω τρόπο να μην πληρώνουμε την ΕΡΤ γιατί οι δημοσιογράφοι της είναι λακέδες (βίντεο)





 


 


 
 

 





"Εχω ζητήσει από τους δικηγόρους μου να μου πουν - κι αυτό θα προτείνω στη ΝΔ - πως μπορούμε οι νεοδημοκράτες να μην πληρώνουμε το τέλος στην ΕΡΤ", δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ, προκαλώντας μέχρι και τον οικοδεσπότη της πρωινής εκπομπής του σταθμού, Δ. Οικονόμου, να του πει ότι "αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα" και να του υπενθυμίσει εμμέσως ότι είναι ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

"Η ΕΡΤ δεν είναι ένας απλός τηλεοπτικός σταθμός, όπως ο ΣΚΑΪ που τα χρήματα τα βάζει ο κ. Αλαφούζος και κρίνεται από τους τηλεθεατές, τους πελάτες του κι από το ΕΣΡ. Στην ΕΡΤ πληρώνω κι εγώ. 
Η ΕΡΤ δεν μπορεί να ακολουθεί τα συμφέροντα ενός μόνο κόμματος, γιατί την πληρώνουν και οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων", είπε στη συνέχεια, μη δείχνοντας να έχει καταλάβει ότι σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης είναι η ανεξάρτητη ενημέρωση κι όχι ο προεκλογικός αγώνας του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου. 
"Εγώ δεν θέλω να πληρώνω δημοσιογράφους όπως η Κ. Ακριβοπούλου και ο Σ. Καψώχας", είπε ο γαλάζιος αντιπρόεδρος με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να τον παρακινούν να μην στοχοποιεί συναδέλφους, κι εκείνον να κλιμακώνει την επίθεση λέγοντας πως "είναι κομματικοί ινστρούκτορες και κάνουν εκπομπές μόνο για να προβάλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ". Στη συνέχεια παραδίδοντας μαθήματα... δημοσιογραφίας, ο Άδ. Γεωργιάδης είπε ότι "δημοσιογράφος που δεν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, δεν είναι δημοσιόγραφος αλλά λακές". 
"Άργησε πάρα πολύ αυτό το εμπάργκο", επέμενε ο γαλάζιος αντιπρόεδρος κι δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να πληρώνουν έναν κανάλι για να τους... βρίζει. 
Τέλος υπερασπίστηκε φυσικά και τον Κ. Μπογδάνο, που έφυγε από τον ΣΚΑΪ επειδή σχολίασε απρεπώς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
"Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κρίνει τα ρεπορτάζ για το αν του αρέσουν ή όχι κάνει λάθος", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Αυγής Δημήτρης Στούμπος, απαντώντας στον Άδ. Γεωργιάδη και είπε ότι δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα μέσο και μάλιστα η δημόσια τηλεόραση από την αστοχία ενός δημοσιογράφου. Υπενθύμισε επίσης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ την αντίσταση πουυ έφερε το κόμμα του αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις των καναλιών, με τον Άδ. γεωργιάδη να εξανίσταται και να λέει ότι επειδή η ΝΔ εμπόδισε τη διαδικασία "έχει σήμερα τον ΣΚΑΪ για να μιλάει ελεύθερα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου