Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μενού για κανίβαλους












Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε -και φέτος στη ΔΕΘ- πως η προοπτική να γίνει πρωθυπουργός, φαντάζει σα να σε παντρεύει νεκροθάφτης!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε επίσης, αυτό που όλος ο -απρόσβλητος από τη μιντιακή προπαγάνδα- κόσμος, υποψιάζεται.
Ότι μπορεί να μη διακρίνεται για την ευφυΐα του, αλλά θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πραγματοποιηθούν τα αντι-κοινωνικά όνειρα των ανθρώπων που τον τοποθέτησαν σε αυτό το ρόλο.
Το να κηρύττει, δηλαδή, με συνέπεια, τον εργασιακό μεσαίωνα και το νεοφιλελευθερισμό ως κάτι το φυσιολογικό, ως ένα αναπόφευκτο φυσικό τσουνάμι μετά από σεισμό. 
Και αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Όταν αδυνατείς να πείσεις για το όποιο θετικό περιεχόμενο της άποψης σου, αυτό που μένει είναι να επικαλεστείς τη φύση, τη θεϊκή παρέμβαση, το αόρατο χέρι της αγοράς που όλα με σοφία ποιεί.
Άλλωστε, το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ο ίδιος και πέρυσι, στον ίδιο ακριβώς χώρο. "Η κοινωνική ισότητα, είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση", είχε πει, χωρίς να αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο για παρερμηνεία.

Φέτος, αφού, παρά τις διαψεύσεις, επιβεβαίωσε πως το "ασφαλιστικό" του δικτάτορα Πινοσέτ στη Χιλή, εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της ΝΔ... το "μενού" για κανιβάλους που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ακόμα περισσότερο ανθρώπινο κρέας.

Δεν είναι μόνο ότι έχει "ξεπατικώσει" όλες τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Είναι κυρίως ότι με αυτό ακριβώς το πρόγραμμα, ο "φιλελεύθερος" Μητσοτάκης της Αργεντινής, ο Μαουρίσιο Μάκρι, πτώχευσε πριν λίγες εβδομάδες τη χώρα του και αυτή επιστρέφει στην αγκαλιά του ΔΝΤ. 

Εδώ, να κάνουμε μια παρένθεση και για να μην είμαστε άδικοι, να πούμε πως ουδέποτε η ηγετική ομάδα της ΝΔ έκρυψε πως συμμερίζεται την πλειονότητα των απόψεων του ΔΝΤ για το πως πρέπει να λειτουργεί η οικονομία και η εργασιακή αγορά. To αντίθετο. Πολλές φορές, μάλιστα, ξεπερνούν ακόμα και τις προσδοκίες του ΔΤΝ. 
Για παράδειγμα, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, είπε, mot a mot, πως «οι νέοι δεν έχουν κίνητρο να μπουν στο ασφαλιστικό σύστημα»
Δε ξέρω αν έγινε κατανοητό. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε -εμμέσως πλην- σαφώς να εννοηθεί πως παρόλο που η ασφάλιση των εργαζομένων είναι υποχρεωτική, οι νέοι επιλέγουν να μην ασφαλιστούν
Όχι οι εργοδότες. 
Οι νέοι. 
Και όλα αυτά, πριν -φυσικά- καταλήξει να προπαγανδίζει υπέρ του "προσωπικού κουμπαρά" και της ιδιωτικής ασφάλισης του Πινοσέτ, ως πρότυπο ασφαλιστικού συστήματος.

Είπε και άλλα. 
Για τον ΕΝΦΙΑ ως δημοτικό τέλος όπου εσαεί θα μπορούν οι δήμαρχοι να αυξομειώνουν κατά το δοκούν και ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να γίνει ατμομηχανή της οικονομίας όπως τότε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (που πληρώνουμε ακόμα με τις υπερτιμολογήσεις και το εγκληματικό C4I της Siemens).

Εκεί όμως που κανείς -φαντάζομαι- θεατής, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το γέλιο του, ήταν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι: θα καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα, θα τιμωρήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, 
καταδικάζει την οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ 
και ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν ακροδεξιοί. 
Αν μάλιστα, δήλωνε πως θα σταθεί αμείλικτος με τους πολιτικούς που παίρνουν δώρα από γερμανικές πολυεθνικές και δε συμπεριλαμβάνουν τις συζύγους τους στα "πόθεν έσχες" της ντροπής... θα μιλούσαμε για το καλύτερο σουρεαλιστικό αριστούργημα του 21ου αιώνα, μέχρι στιγμής.
Αυτό που έχουν καταφέρει οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη είναι πάντως αξιοθαύμαστο. 
Έχουν βάλει έναν, όχι ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο, να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που "στάζει" αίμα από παντού, με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση. 
Σα να ζητάς από μια λεοπάρδαλη που ετοιμάζεται να κατασπαράξει μια αντιλόπη, να πλύνει πρώτα τα χέρια της και να βάλει πετσέτα στα πόδια.
Αυτός ο αντι-αισθητικός λαϊκισμός, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεοφιλελεύθεροι κήρυκες. 
Την ανάγκη δηλαδή να χαρακτηρίζει τους οπαδούς του και τους πολιτικούς που έχουν επιμεριστεί τη διάδοσή του, ως "άριστους" … ενώ όλοι ξέρουμε πως πρόκειται για ανθρώπους σαν τον αδερφό της Ντόρας Μπακογιάννη, τον Άδωνη, τον Πρετεντέρη, τους Λοβέρδους και τον Πορτοσάλτε.
ΥΓ. Η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει τις αναρτήσεις δύο φανατικών οπαδών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατά διαβολική σύμπτωση έχουν διευθυντικό ρόλο στο ΣΚΑΙ. Ένα πανελλαδικης εμβέλειας κανάλι το οποίο ενημερώνει τον κόσμο.
 Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου