Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πιτσιλής: Η φοροδιαφυγή άνθησε και με χαμηλούς συντελεστές H φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη, σημειώνει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ






 








Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7», υπογράμμισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποκτήσουν την συνείδηση ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.
Μάλιστα απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα έφερνε και μείωση της φοροδιαφυγής, τόνισε ότι η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη.
Στη συνέχεια ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ελέγχους που κάνει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία σε όλη την χώρα και ειδικά αυτή την εποχή σε τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
Τέλος αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα για τις βραχύβιες μισθώσεις (Airbnb) αναμένεται να ανοίξει ως το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου