Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι σου είναι για τα μπάζα














Η Αγγελική Σπανού στην Athens Voice μας περιγράφει τους αντιΣΥΡΙΖΑ (αλλά αριστερούς!) φίλους της και διαβάζοντας γι αυτούς αρχίζω και αναρωτιέμαι; πώς είναι να έχεις τέτοιους, σε πολιτικό επίπεδο, φίλους;
Και μάλιστα Αριστερούς... Μπορεί βέβαια αυτό να είναι ίδιον της Αριστεράς, ποιος ξέρει. Οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι της Αγγελικής Σπανού λοιπόν θέλουν μετά μανίας, αν και αριστεροί, να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είναι προοδευτικοί -λέει- αλλά «δεν θέλουν να ξέρουν λεπτομέρειες για το γίγνεσθαι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποφεύγουν συζητήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα με ακροδεξιές αναφορές, δεν τους αρέσουν τα πολλά-πολλά για το μακεδονικό και δεν προβληματίζονται για το ενδεχόμενο ηγεμονίας των ιδεών της Δεξιάς»
Εμ δεν είναι προοδευτικοί, φουλ συντηρητικοί είναι οι άνθρωποι. Αντιδραστικοί και αναχρονιστικοί. Σκεφτείτε πως δεν έχουν πρόβλημα με τα εξής:
1) με δικαστήρια και τιμωρία (ίσως και κρεμάλες; και εκτελέσεις;)

2) θα βολευτούν και με τον αναχρονισμό και τους πάει το παλιό

3) θεωρούν καλύτερο τον Βορίδη της ΕΠΕΝ από τον Τόσκα και τον Σαμαρά από τον Σκουρλέτη

4) είναι πρόβλημα η αντιπροεδρία Άδωνι αλλά κομμάτια να γίνει.
Και το καλύτερο για τους φίλους της κας Σπανού, ξέρετε ποιο είναι; «Οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου δεν θα επηρεαστούν ούτε από τυχόν αποκαλύψεις για σκάνδαλα» λέει και μας αφήνει άφωνους. Τι κι αν έκλεψαν, τι κι αν έφαγαν, τι και αν αποδειχθούν -οι προηγούμενοι- πρωταθλητές στη ρεμούλα και τη διαφθορά, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από αυτό διόλου (οι φίλοι της). 
«Οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου θέλουν να κοιμηθούν το βράδυ και να ξυπνήσουν το πρωί με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη» καταλήγει η Αγγελική Σπανού.
 Ε, καλά, αυτό είναι το πιο εύκολο. Είχε συμβεί και παλιότερα. 
Με άλλον πρωθυπουργό κοιμήθηκαν στην Ελλάδα και με άλλους, στρατιωτικούς, ξύπνησαν. Με τα τανκς στους δρόμους. 
Είμαι σίγουρος πως οι... προοδευτικοί αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι της δημοσιογράφου, ούτε με αυτό θα είχαν πρόβλημα. 
Αρκεί να φύγει ο Τσίπρας. 
Σε ένα βράδυ μέσα. 
Με όποιο τρόπο. 
Λαμπρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου