Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τρεις συν μία απαντήσεις Κοντονή για το νέο κρεσέντο μικροπολιτικής με αφορμή την μεταγωγή Κουφοντίνα













 Για την μεταγωγή Κουφοντίνα «απαραδέκτως ξεκίνησε αυτή η θύελλα, ο στόχος είναι μικροπολιτικός, όπως πάντοτε. Η πολιτική της ΝΔ έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου, ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις που είχαν ακουστεί στο παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, για σχέσεις με την τρομοκρατία, καθοδήγηση της 17Ν κτλ. Έχουμε ένα ξαναζεσταμένο φαΐ, μία επανάληψη», είπε ο κ. Κοντονής.
Σημείωσε αρχικά ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από τον Μάιο -κάτι που υλοποιείται- ότι οι φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων, γιατί είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι για σοβαρά αδικήματα σε έναν χώρο φυλακής. Επίσης, είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές κάθε τρεις και λίγο από επαρχιακές φυλακές στο κέντρο για υπόδικους που έχουν δίκες στην Αθήνα (καθώς υπάρχουν ταλαιπωρία, έξοδα και απασχόληση προσωπικού)».
Διευκρίνισε επίσης ότι είναι η Επιτροπή Μεταγωγών ποθυ παίρνει τις αποφάσεις, «αποκλειστικά και κυρίαρχα» και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών, λες και τις παίρνει η κυβέρνηση; Είναι τρέλα».
«Τρίτο και πιο σοβαρό», συνέχισε ο υπουργός, «όταν ένας κρατούμενος έχει τις προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα και αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών (όχι την κυβέρνηση) είναι δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται; Ότι ο νόμος δεν θα ισχύει; Για οποιονδήποτε που επιλέγουμε εμείς; Τότε, δεν είμαστε κράτος Δικαίου...».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «είναι επίσης απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο Δ. Κουφοντίνας ή άλλοι κρατούμενοι σε αγροτικές φυλακές, όταν σε αγροτικές φυλακές υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες. Είναι θετικό να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές κρατούμενοι που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους. Τους δίνει μία άλλη δυνατότητα έκτισης της ποινής. Θεωρώ ότι αυτό κρίθηκε και από την Επιτροπή Μεταγωγών. Γενικώς, η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατούμενων. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος εργαζόταν και στις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε "μεροκάματα" που μετρούσαν και στον χρόνο έκτισης της ποινής».
Ούτε κολαστήρια τύπου Γ΄ ούτε φυλακές πολυτελείας
«Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα σε μία δημοκρατία το 2018;», αναρωτήθηκε ξανά ο υπουργός. «Η ΝΔ έχει άλλη αντίληψη, είχε καθιερώσει μέχρι και φυλακές Γ΄ Τύπου (τις καταργήσαμε), που δεν είχαν προσφέρει απολύτως τίποτα, αντιθέτως δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επέλυαν. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κολαστήρια Γ΄ Τύπου ούτε "φυλακές πολυτελείας". Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους όσοι εκτίουν εκεί την ποινή που επέβαλαν τα δικαστήρια».
Ιδιότυπη κεντροδεξιά το ΠΑΣΟΚ απολύτως ταυτισμένη με «αυτή την ΝΔ»


Όπως είπε χαρακτηριστικά για την επίθεση από την ΝΔ, «έχουν ξεφύγει εντελώς οι άνθρωποι και δυστυχώς αυτή την πορεία ακολουθεί, ως δεκανίκι της Δεξιάς και το ΠΑΣΟΚ, το είδαμε και στο ψευτοSMS ... στοιχίζονται πίσω από τον Μητσοτάκη και αυτού του τύπου την ρητορεία και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δυστυχώς».
«Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έβλεπε κυβερνητικές συνεργασίες με τον Σαμαρά και τέτοιον κατήφορο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε... εδώ δεν έχουμε μία κεντροαριστερά, όπως θέλει να βαφτίζεται, αλλά μία ιδιότυπη κεντροδεξιά, που πολιτικά είναι απολύτως ταυτισμένη με την ΝΔ και μάλιστα με αυτή την ΝΔ», όπως τόνισε.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στην ημερήσια διάταξη την συζήτηση και την σύγκλιση προγραμματικά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, αλλά για να υπάρξει μία τέτοια συζήτηση πρέπει να υπάρξουν και αντίστοιχες τοποθετήσεις. Εδώ, δεν βλέπουμε τέτοιες τοποθετήσεις. Η πρόσκληση ισχύει. Από τους άλλους περιμένουμε να σταματήσουν "να κατεβαίνουν στου κακού τη σκάλα" και να αναλογιστούν τις ιστορικές και πολιτικές ευθύνες που τους αντιστοιχούν», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου