Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Αντ. Μπαλωμενάκης: Aγωνιώδης η προσπάθεια του Αδ. Γεωργιάδη να καλύψει συγκεκριμένα πρόσωπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ "... και κατ' επέκταση να καλύψει κι έναν ολόκληρο μηχανισμό, που δρούσε επί των ημερών του και επί των ημερών και άλλων υπουργών"





 
 




"Δεν πιστεύω ότι είναι ένα απλό λάθος του κ. Γεωργιάδη. Είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια -και παραξενεύομαι μάλιστα που το κάνει τόσο επίμονα- να καλύψει συγκεκριμένα πρόσωπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατ' επέκταση να καλύψει κι έναν ολόκληρο μηχανισμό, που δρούσε επί των ημερών του και επί των ημερών και άλλων υπουργών", τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
 
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη "μαύρη τρύπα" στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε σε "λογιστική διαφορά", ο κ. Μπαλωμενάκης σχολίασε: "Ήταν μια πρόχειρη και επιπόλαια προσέγγιση διότι η έννοια της λογιστικής διαφοράς είναι κάτι το οποίο προσυμφωνείται [...] και δεν προκύπτει ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. 
Είναι ένα είδος φαντασίας (του κ. Γεωργιάδη). Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει μια μεγάλη απόκλιση στα φερόμενα ταμειακά και σε εκείνα που υπήρχαν στις τράπεζες το αντίστοιχο χρονικό διάστημα [...] Ο κ. Γεωργιάδης, για να το ξεπεράσει αυτό εφηύρε κατά κάποιο τρόπο την έννοια του μεταφερόμενου ελλείμματος".
Ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ακόμα πως ήδη καταρτίζεται το σχετικό πόρισμα, το οποίο εκτίμησε πως θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου και υπογράμμισε πως "το σημαντικότερο στοιχείο που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές είναι ότι δεν μπόρεσαν να βρουν παραστατικά, που να δικαιολογήσουν είτε τις εισπράξεις είτε τα έξοδα".
"Υπήρχε μια γενικευμένη έλλειψη παραστατικών στοιχείων την οποία επισημαίνουν και η κοινή πείρα λέει ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν είσαι εντάξει με τα χαρτιά, κάτι θέλεις να καλύψεις", σημείωσε, επισημαίνοντας πως "το εύρημά τους αυτό έρχεται να 'κουμπώσει' με τις πληροφορίες που είχαμε εμείς ως Εξεταστική Επιτροπή ότι ποσά χρημάτων σημαντικά διακινούνταν με απλές εντολές, δίδονταν υπό τη μορφή ενισχύσεων, χωρίς κριτήρια, για την προβολή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αυτά δικαιολογούν μια τσαπατσουλιά μεν αλλά όχι τόσο μεγάλη, τόσο γιγαντιαία".
Ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του "Ερρίκος Ντυνάν", σχολιάζοντας σχετικά: "Υπάρχει το τεράστιο θέμα του Ντυνάν. Ο τρόπος με τον οποίο μεταβιβάστηκε ένα νοσοκομείο ιδιοκτησίας κοινωφελούς ιδρύματος σε ιδιωτικά χέρια είναι από μόνο του ένα σκάνδαλο. Εκεί έχει πάρει διαφορετικού χαρακτήρια πτυχές -και νομικές και στοιχεία συναλλαγής, κομπίνας και μεθοδεύσεων, που πρέπει να επισημανθούν και ενδεχομένως υπάρξουν και τιμωρίες".
Σε ό,τι αφορά την 21η Αυγούστου και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Μπαλωμενάκης υπογράμμισε πως το γεγονός ότι "από τώρα και μετά οι μεγάλες οικονομικές αποφάσεις θα λαμβάνονται κυρίαρχα από το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση και βεβαίως σε ορισμένα ζητήματα, τα οποία άπτονται της κανονικής επιτήρησης που υφίσταται κάθε χώρα εντός του ευρώ, αυτό από μόνο του είναι μια νέα κατάσταση".
Επισήμανε, δε, πως "αυτό που δεν θα γίνει είναι ο αυτοματισμός", εξηγώντας ότι "δεν θα έχουμε στις 22 του μηνός μια καινούργια κατάσταση, απλώς δημιουργείται ένα νέο τοπίο", όπου οι δυνατότητες της όποιας ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει χρηματοδοτήσεις περισσότερο ευνοϊκές θα είναι πιο περισσότερες και θα είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό.
Χαρακτήρισε "λάθος" τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η χώρα μπαίνει σε ένα νέο μνημόνιο και σημείωσε πως "έχει καταντήσει ρουτίνα να ζητάει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης" καθώς αυτό κάνει από τότε που εξελέγη ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εκφράζοντας την ελπίδα "να υπάρξει σιγά-σιγά, με τον καιρό, μια κατανόηση των θετικών σημείων της συμφωνίας που είναι πολύ περισσότερα από τα όποια αρνητικά που μπορεί να φανταστεί κανείς", εκτιμώντας πως πρόκειται για μια "καλή συμφωνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου