Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί


Αυτοί που τόσες μέρες προσπαθούν να καπηλευτούν την τραγωδία στο Μάτι ξέρουν ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Το τέλος των προγραμμάτων θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης. Μια σειρά από μέτρα που θα στηρίζουν την εργασία και το κοινωνικό κράτος και θα ελαφρύνουν τους πιο αδύναμους είναι ήδη στο τραπέζι.
Το αφήγημά τους έχει καταρρεύσει και ο κόσμος, πέρα από το τι έγινε στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι έγινε και τα 40 προηγούμενα. Αλλά και τι έγινε με δύο διαδοχικά προγράμματα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αλλά κατάφεραν να καταστρέψουν πλήρως την οικονομία και την κοινωνία.
Ακόμα περισσότερο ανησυχούν για τα τεράστια σκάνδαλα που έχουν έρθει στο φως. Ξέρουν ότι η Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θα κλείσουν όμορφα για κάποιους από αυτούς. Ότι δεν θα καταφέρουν να σβήσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Ότι δεν θα καταφέρουν τα ξελασπώσουν τους επιχειρηματίες φίλους τους από τις ποινικές και οικονομικές υποθέσεις στις οποίες είναι μπλεγμένοι.
Αυτά τους καίνε και όχι η καταστροφή. Γι' αυτό έχουν εξαπολύσει στα κανάλια ό,τι πιο λούμπεν, ό,τι πιο τραμπούκικο, ό,τι πιο αποκρουστικό διαθέτει το πολιτικό τους προσωπικό. Γι' αυτό βομβαρδίζουν την κατάπληκτη κοινωνία με οχετό κατασκευασμένων ειδήσεων και σκηνοθετημένων ρεπορτάζ. Γι' αυτό λυσσάνε τα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών», του ΔΟΛ και του «Φιλελεύθερου». Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.
Η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποφασιστικότητά της, από τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, από τον σεβασμό που θα δείξει στην κοινωνία. Οι φωνές από τα ντουλάπια του χθες δεν τρομάζουν κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου