Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ο Μητσοτάκης δεν έρχεται στη βουλή για να συζητήσει. Έρχεται να βγάλει διάγγελμα και να μοιραστεί με τη ΝΔ την προπαγάνδα των εφημερίδων και των καναλιών του Μαρινάκη και του Αλαφούζου.





Christos Karagiannidis

Σκόρπιες σκέψεις για τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

α) Ο Μητσοτάκης δεν έρχεται στη βουλή για να συζητήσει. 
Έρχεται να βγάλει διάγγελμα και να μοιραστεί με τη ΝΔ την προπαγάνδα των εφημερίδων και των καναλιών του Μαρινάκη και του Αλαφούζου. 
Θλιβερή ουρά σ' αυτό η Γεννηματά που θεωρεί πως αν ουρλιάζει σαν τον Bruce DIkinson θα προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση από τα ίδια τα κούφια της λόγια.

β) Ο Μητσοτάκης δεν είναι ανόητος (καλά μία προσωπική κρίση κάνω) όταν διαστρεβλώνει τον νομικό και διπλωματικό όρο nationality. 
Το κάνει γιατί αυτό εξυπηρετεί το εθνικιστικό και ακροδεξιό αφήγημα περί μειοδοτικής συμφωνίας. Βέβαια δε θα βρεθεί ούτε ένας σ' ολάκερο τον κόσμο που να επιβεβαιώσει την μπαρούφα του αλλά αυτό πολύ λίγη σημασία έχει για έναν άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό πολιτικό κρατούμενο στην ηλικία των 6 μηνών. 
Από την άλλη είναι κι ένα δείγμα ανοιχτής κοροϊδίας προς το εσωτερικό γιατί ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως τέτοια κόλπα δε πιάνουν έξω. Και τέλος φαντάζομαι πως αν έχει γράψει τέτοια διαμάντια για να πάρει το πτυχίο του στο Χάρβαρντ πρέπει να δόθηκε πολύ λάδι από την Καλαμάτα για να το καταφέρει.

γ) Σε όλη τη χτεσινή διαδικασία η λέξη χρέος δεν ακούστηκε από πλευράς Μητσοτάκη. Και τι να πει εξάλλου αφού και τα στοιχεία που έφερε προς υποστήριξη των θέσεων του είναι τα ίδια που χρησιμοποιεί κι η κυβέρνηση για να επιχειρηματολογήσει υπέρ των θέσεων της. Ομολογώ πως έχει άριστους συνεργάτες. Οικονομολόγοι από τα Lidl.

δ) Ίσως το σημαντικότερο γιατί δείχνει πόσο επικίνδυνα ακροδεξιός έχει γίνει ο Μητσοτάκης. Δίνει συνέντευξη σε ξένο περιοδικό και στην επίσημη σελίδα της ΝΔ δεν αναρτάται όλη συνέντευξη. Εντελώς τυχαία λείπει το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχει πει μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης. Το μεταφέρω από τα πρακτικά όπως ειπώθηκε από πλευράς πρωθυπουργού, "Αυτά λοιπόν τα κομμάτια που έλειπαν προξένησαν το ενδιαφέρον κάποιων συνεργατών μου και έψαξαν και βρήκαν -δεν το βάλατε αυτό στο επίσημο site- ότι λέτε πως υπάρχει φόβος για περιφερειακές αναταραχές στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία ως πρόσκληση να οργανωθούν. 

Θέλω να σας ρωτήσω, κύριε Μητσοτάκη, αν είναι αλήθεια αυτό το οποίο διάβασα. Δηλαδή, οι γείτονές μας επισήμως με βάση αυτήν τη συμφωνία αναγνωρίζουν και λένε ρητά, διατυμπανίζουν ότι δεν υπάρχει καμμία μειονότητα στην Ελλάδα και έρχεστε εσείς, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να μιλήσετε σε ένα διεθνές περιοδικό για αυτονομιστικές δυνάμεις; Ποιες είναι αυτές οι αυτονομιστικές δυνάμεις; Αναγνωρίζουμε εμείς τέτοιες δυνάμεις στη χώρα μας;" Στην πλευρά της ΝΔ εκείνη την ώρα η θερμοκρασία άγγιζε τις τιμές της Ανταρκτικής και οι κατά τ' άλλα πολυλογάδες κλακαδόροι (Κυριαζίδης, Βούλτεψη) κατάπιαν τη γλώσσα τους.

ε) Τιμώντας την παράδοση των Γκοτζαμάνηδων τέλος ο Μητσοτάκης έκλεισε με την απειλή για την έκθεση της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο και τον τρόπο με τον οποίο θα πάει ο πρωθυπουργός τότε εκεί. Να θυμίσω στον αμνήμονα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο Σαμαράς περνούσε από τη Σαλονίκη σαν άνεμος όταν ήταν πρωθυπουργός και η πόλη θύμιζε φρούριο στις επισκέψεις του. 
Επίσης να του θυμίσω πως στη χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαλονίκη μαζεύτηκαν 300 όλοι κι όλοι ακροδεξιοί και έβριζαν το σύμπαν. 
Απ' οτι φαίνεται αυτό είναι πλέον το κοινό του Έλληνα Όρμπαν.

Για το πόσο συνεκτική και ενωμένη είναι η ΝΔ φάνηκε ακόμα μια φορά χτες με την απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή κι αρκετών βουλευτών της ΝΔ από την δευτερολογία του αρχηγού τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου