Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

...Γερμανικότεροι των Γερμανών! Σαν να ευχαριστήθηκαν που η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση Του Τάσου Παππά


























 Συντάκτης: Τάσος Παππάς
Και καλά οι Γερμανοί, είναι Γερμανοί, κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη και δεν εννοούν να δεχθούν ενέργειες που κατά τη γνώμη τους παραβιάζουν τις συμφωνίες. Κι ας τις παραβιάζουν αυτοί με ωμό τρόπο και μάλιστα ατιμωρητί (για παράδειγμα, τα εμπορικά πλεονάσματα). Ποιος να τολμήσει να απαιτήσει τη συμμόρφωση τους.
Η Κομισιόν είχε ενημερωθεί για την αναστολή του μέτρου για το Φ.Π.Α στα πέντε νησιά, όπως δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, ωστόσο το Βερολίνο την έγραψε κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι και μπλόκαρε την εκταμίευση της δόσης για μερικές μέρες, προφανώς για να στείλει το μήνυμα στους υπόδουλους ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».
Οι υπόδουλοι όμως γιατί πανηγυρίζουν; Βλέποντας τα δηλητηριώδη πρωτοσέλιδα δεξιών (παλιών και νέων) εφημερίδων, τις χολερικές αναρτήσεις ιστοσελίδων και ακούγοντας τους «ανεξάρτητους» δημοσιολόγους που υποδύονται τους αντικειμενικούς ενώ εκλιπαρούν την ηγεσία της Ν.Δ. για μια θέση στις εκλογικές λίστες της, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η ...παροιμία που λέει «θέλει η ελαφρών ηθών να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει» (άλλη λέξη χρησιμοποιεί η λαϊκή γλώσσα, αλλά ας είναι). Σαν να ευχαριστήθηκαν που η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση.
Προεξοφλούν μάλιστα, χωρίς να κρύβουν την επιθυμία τους, ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις συντάξεις, οπότε ας μην ετοιμάζεται η κυβέρνηση να θριαμβολογήσει, γιατί δεν θα της το επιτρέψουν οι Γερμανοί. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι εκτίθενται. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει.
Ούτε που τους απασχολεί ότι μπορεί να κατηγορηθούν για έλλειμμα πατριωτισμού. Αυτοί που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ενδοτισμό στο Μακεδονικό, στο Αλβανικό, στα ελληνοτουρκικά, γονατίζουν ευλαβικά (και τους αρέσει) στον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Οφείλουν πάντως να συνυπολογίσουν πώς τα αγαπημένα τους κόμματα (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ.) έχουν καταθέσει, το ένα τροπολογία για αναστολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, το άλλο πρόταση νόμου για την κατάργηση του.
Οπότε είναι υποχρεωμένα, αν φέρει η κυβέρνηση  σχετική ρύθμιση, να την ψηφίσουν. Ακόμη κι αν το κάνει χωρίς τη συγκατάθεση των δανειστών, δηλαδή μονομερώς. Αυτό δεν επιτάσσει η κοινή λογική; Εκτός αν θέλουν να αποδείξουν πως είναι ...«γερμανικότεροι των Γερμανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου