Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Κύριε Πρετεντέρη όταν ξανακάνετε εκπομπή μην αφήσετε το φασίστα που έχουμε όλοι μέσα μας να βγει στον αέρα































 http://www.enimerosi24.gr/180623/κύριε-πρετεντέρη-οταν-ξανακάνετε-εκπ/

 …σας χαρακτηρίζει ανεπανόρθωτα
Της Ελένης Χοντολίδου*
του κ. Πρετεντέρη, αφιερωμένο εξαιρετικά
Φαντάσου να είχαμε δημοσιογράφους νηφάλιους, μορφωμένους, με ήθος και χιούμορ! Φαντάσου να είχαμε δημοσιογράφους χωρίς κομματική ταύτιση, αλλά δημοσιογράφους που θα νοιάζονταν για την αλήθεια, για τα «σκληρά δεδομένα», δημοσιογράφους με εξειδίκευση, δημοσιογράφους που σου μαθαίνουν πράγματα γιατί οι ίδιοι συνεχώς κάνουν έρευνα στο αντικείμενό τους. Δημοσιογράφους χωρίς «αφεντικά» που τα υπηρετούν πιστά.
Το χιούμορ σχετίζεται με την παιδεία και τη δημιουργικότητά μας και καλλιεργείται. Επίσης, διαφορετικά εκφράζουμε το χιούμορ μας στους κολλητούς μας (αν και προσωπικά ούτε εκεί αλλάζω τις προτεραιότητές μου) και διαφορετικά στον δημόσιο χώρο και για δημόσια πρόσωπα.
Πολλές φορές, συγκεκριμένες μειονότητες είναι οι ίδιοι «πολλαπλασιαστές» των υποτιθέμενων χαρακτηριστικών που έχουν τάχα εν είδει DNA και που αναγνωρίζονται από αυτά. Λαμπρό παράδειγμα είναι οι Πόντιοι και οι Εβραίοι, που διακινούν από μόνοι τους τα ανέκδοτα γι’ αυτούς. Πρωταγωνίστρια σ’ αυτή την τακτική θεωρώ την ιστορικό Ρένα Μόλχο, που διηγείται με μεγάλη γλαφυρότητα ανέκδοτα για Εβραίους, ανακατεύοντας και λίγα ladino. Προφανώς το κάνει με άνεση, γιατί εμείς στους οποίους τα λέει ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Εβραίοι είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά τους αποδίδονται.
Στο χιούμορ υπάρχουν κόκκινες γραμμές και δεν αναφέρομαι μόνο στις προσωπικές μου κόκκινες γραμμές, αλλά σε αυτές που θέτουν η πολιτισμένη κοινωνία και οι θεσμοί της.
Οι πολιτικοί μιλούν και πράττουν. Αυτοί είναι οι μόνοι δύο άξονες τους οποίους επιτρέπεται οι καλοί δημοσιογράφοι να κρίνουν με σύνεση, ευγένεια αλλά και αυστηρότητα.
Εμφάνιση, οικογενειακή κατάσταση, θρησκευτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικός προσανατολισμός, προσωπική ζωή ΔΕΝ αφορούν κάνεναν. Φαντάζεστε κάποιον δημοσιογράφο του BBC να σχολιάζει το πάχος του Τσόρτσιλ;
Αγαπητέ κ. Πρετεντέρη, την επόμενη φορά που θα κάνετε εκπομπή, μην αφήσετε τον φασίστα που έχουμε όλοι μέσα μας να βγει στον αέρα. Σας χαρακτηρίζει ανεπανόρθωτα.
* Η Ελένη Χοντολίδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ, κοινοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης
Πηγή avgi.gr


1 σχόλιο:

  1. Πεστε μου εάν σε ολα τα τσοντοκάναλα απο ερτ κλπ
    υπάρχουν μορφωμένοι δημοσιογράφοι
    και οχι παράσσιτα της δημοσιογραφίας κατά το δοκούν
    Μπας και θυμάστε εκείνο το λαμπατερ δημοσιογράφο στην περιβόητη συνεντευξη με τον ΓκΑΒΟΣΑΜΑΡΑ......
    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ερτ ΤΩΡΑ
    και γιατι θα πρέπει να τον πληρώνω
    οταν το βλέμμα του αστραποβολα βλακεία
    δεν μιλάω γιά μορφωση ..................ΜΙΤ το λιγότερο
    θα με πειράξει ο πορδοσάλτε και οι αλλοι
    οταν πρωτος διδαξας είναι κρατικο κανάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή