Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δεν είναι παρανοϊκοί, είναι απλά νεοφιλελεύθεροι!
























 Tην ώρα που η νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή συμμορία -της οποίας μέλος είναι και η ΝΔ- αμφισβητεί ανοιχτά θεμελιώδεις εργασιακές κατακτήσεις, όπως το 8ωρο, στη χώρα μας, υπόδικοι επιχειρηματίες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους, στήνουν νέο γύρο κοινωνικού αυτοματισμού με αφορμή τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Η ακραία ηγετική ομάδα της ΝΔ, μπορεί για ψηφοθηρικούς λόγους να αποκρύπτει τις πραγματικές τις απόψεις για τις συντάξεις, τις απολύσεις και γενικότερα για τις εργασιακές σχέσειςαλλά η δίψα για "αίμα" δεν κρύβεται εύκολα, ειδικά όταν για καιρό έχουν μείνει "πεινασμένοι".
Το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα δεν αρκείται απλά στο να ξαναγυρίσει στην εξουσία, με οποιονδήποτε τρόπο. Θέλει εκδίκηση. Όχι από το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να ταπεινώσει τους ίδιους που κατασυκοφαντεί με συνέπεια τα τελευταία 8 χρόνια. Την κοινωνία που πριν τρία χρόνια τόλμησε να αμφισβητήσει την καρμική τους σχέση με την εξουσία. Εξαιρούνται, βέβαια, οι φασίστες, οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες με «μπλεξίματα» και δικογραφίες, οι επιφανείς λεφτάδες που έκαναν την κρίση... ευκαιρία και οι μεγαλο-εργοδότες που θα μπορούν να απολύουν ελεύθερα και να φοροαποφεύγουν, μέσω οφσόρ, ακόμα "ελευθερότερα".
Οι υπόλοιποι, ακόμα και οι μικροαστοί που εξακολουθούν να στηρίζουν το μόρφωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, θα μπουν μαζί στη "μηχανή του κιμά", σε περίπτωση παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου.
Οι ευρωβουλευτές τις ΝΔ, που ψήφισαν χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή στο ευρωκοινοβούλιο την κατάργηση του 8ώρουδεν το έκαναν από κάποια απροσδιόριστη επιφοίτηση του αόρατου χεριού της αγοράς. Ήταν πολιτική επιλογή του κόμματος στο οποίο ανήκουν. Το ίδιο κόμμα που ο αρχηγός του, παρακαλούσε τη Μέρκελ να μη κάνουν το χατίρι του Τσίπρα και να πιέσουν ώστε να κοπούν οι συντάξεις.
Οι συντάξεις έχουν ανεπισήμως γίνει αφετηρία ενός νέου κύκλου κοινωνικού αυτοματισμού. Πλέον δεν είναι μόνο η βέρα “μητσοτακική” Μιράντα Ξαφα που κηρύττει το κόψιμο των συντάξεων, την αιώνια λιτότητα και το μέγα έλεος, αμήν. 
Εκτός από τους γνωστούς-άγνωστους "μπαχαλάκηδες" του νεοφιλελευθερισμού, μέχρι και ο… κεντροαριστερός Αλέκος Παπαδόπουλος "έσπασε" τη σιωπή του, για να μιλήσει για την ζωτικής σημασίας μείωση των συντάξεων,«ώστε να μην επικρατήσει ο λαϊκισμός».
Από το δημοσιογραφικό σινάφι, το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Τάσος Τέλογλου του ομίλου Αλαφούζου, που "τερμάτισε" χθες τον κοινωνικό αυτοματισμό. Όχι μόνο, διακηρύττει πως πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, αλλά το θέτει και στη βάση "ο θάνατός σου η ζωή μου", μεταξύ ηλικιωμένων και νέων. 
"Οι συντάξεις πρέπει να κοπούν για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για να αυξηθούν τα εισοδήματα των νεότερων. Εμείς ζήσαμε καλά αρκετά χρόνια. Ας γυρίσουν και αυτοί από εκεί που είναι και ας ζήσουν. Τους το χρωστάμε", γράφει ο δημοσιογράφος στο Twitter. 

Βέβαια, για να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που ανήκουν, την πιο ακριβή ερμηνεία γι' αυτό που ετοιμάζονται να περάσουν οι νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη, την έχει δώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ. 
«Στο σημερινό κόσμο, δεν αντέχεται ο σοσιαλισμός με τη μορφή που είχε φτάσει ένα διάστημα. Οι 40 ώρες (εβδομαδιαίας εργασίας) είναι ανεδαφικό...() όταν το προσδόκιμο της ζωής ανεβαίνει, να ανεβεί και η εργασία. 
Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η τρίτη ηλικία, οι άνθρωποι που δεν πεθαίνουν δυστυχώς νωρίς και επιβαρύνουν την κοινωνία δυσανάλογα. Άρα θα δουλέψουν περισσότερο αυτοί που είναι ζωντανοί», είχε δηλώσει μιλώντας σε bloggers, μόλις πριν 5 χρόνια.


Σε άλλα σχετικά νέα, ο Άρης Πορτοσάλτε, γνωστός και ως "Τάκης Τσουκαλάς της ΝΔ", βγήκε στα κάγκελα, σχετικά με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη, στην ορκωμοσία του πιο αγαπητού προσώπου στο ΣΚΑΙ, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του Ταγίπ Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου