Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό.

«Οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


Αναλυτικά η ςισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:
Κυρίες και Κύριοι,
Η χθεσινή επίσκεψη του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα επιβεβαίωσε το οριστικό τέλος της περιόδου των μνημονίων.
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων επανέλαβε όσα είχαν επισημάνει τόσο ο Πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο επικεφαλής του ESM μετά την ιστορική απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Ενώ τόνισε ότι η Τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Είναι πλέον σαφές, ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή.
Απαλλαγμένη από διαρκείς και - πολλές φορές - παράλογους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Σε αυτή τη νέα εποχή, δεν εισέρχεται πανηγυρίζοντας.
Αλλά οργανώνοντας την επόμενη μέρα, με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα αξιοποιεί στο έπακρο τα μεγάλα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της χώρας και βέβαια, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα και την κοινωνία σε οριακό σημείο.
Δυστυχώς, αυτή η νέα συνθήκη δεν ικανοποιεί τους πάντες σε αυτή τη χώρα.
Υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν επενδύσει την ύπαρξη τους στην ανακύκλωση της κρίσης, την υποτίμηση της εργασίας, την ασυδοσία και τη διαιώνιση της διαπλοκής. Όλα αυτά που, κατ’ αυτούς, μπορούσαν να συνεχίζονται υπό τη διαρκή επίκληση των εξωτερικών καταναγκασμών και της έκτακτης ανάγκης.
Αυτοί οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, της περιόδου 2010-2014, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πραγματικό πανικό. Και χάνουν κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα, καθώς βλέπουν ότι το καταστροφολογικό τους αφήγημα, έχει την ίδια ημερομηνία λήξης με τα μνημόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του πανικού, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Χατζιδάκης, θυμωμένος από τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα που περιέγραφε ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να του επιτεθεί. Και παράλληλα, σε μια άκρως αποκαλυπτική αλλά και αμήχανη αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ.
Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Θέλει την περικοπή των συντάξεων, την έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της με πρόσχημα την διεθνή δέσμευση της χώρας και τώρα που χάνει το άλλοθι της αποσταθεροποιείται. Το αφήγημα στο οποίο στήριξε όλη την αντιπολιτευτική της τακτική έχει τώρα καταρρεύσει.
Στην ίδια λογική και με την ίδια αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε και αυτός να κάνει παρατήρηση στον επίτροπο  Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων που κατεδάφισε το αντιπολιτευτικό του αφήγημα αλλά στέρησε και το άλλοθι για το βαθειά αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ.
Για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη λοιπόν, όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα, είναι ψεύτες.
Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο.
Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα πήρε μια ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους που το καθιστά πλέον βιώσιμο.
Όλοι είναι ψεύτες.
Η κυβέρνηση, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο διεθνής τύπος, οι οικονομικοί αναλυτές.
Και οι μόνοι που αποκαλύπτουν αυτή τη διεθνή συνομωσία εναντίον του κ. Μητσοτάκη, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ που βρίσκεται γύρω του και τον καθοδηγεί.
Οι οποίοι, λένε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, ότι το μέλλον του δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνο.
Ότι θα χρειαστεί νέα δημοσιονομική προσαρμογή.
Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, νέα καθίζηση μισθών, νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος, περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, νομιμοποίηση της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου.
Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Που δεν χρειάζεται έξωθεν εντολές για να εφαρμοστεί. Αλλά πιθανόν να χρειάζεται έξωθεν εντολές για να αποκτήσει άλλοθι.
Ο ελληνικός λαός, πέρασε πολλά. Και δεν πρόκειται να επιτρέψει σε αυτό το πολιτικό τερατούργημα να γυρίσει τη χώρα στις εποχές της οικονομικής καθίζησης και της κοινωνικής απελπισίας.
Αυτό το πρόγραμμα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα, θα μείνει στα χαρτιά.
Μπορεί μέχρι τις εκλογές βεβαίως, να το διανθίσει ακόμη περισσότερο.
Του προτείνουμε, αφού θωρεί τις θεσμικές φωνές της Ευρώπης, ψεύτες, λαοπλάνους και συναλλασσόμενους, να απευθυνθεί σε εκείνους με τους οποίους βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση.
Τον κ. Όρμπαν, τον κ. Κουρτς και όλους όσους σε τελική ανάλυση οραματίζονται τις σύγχρονες κοινωνίες και την Ευρώπη, όπως ο κ. Μητσοτάκης.
Διότι είναι άλλωστε γνωστό ότι ο καλύτερος φίλος του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού δαρβινισμού, είναι ο μισανθρωπισμός της ακροδεξιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου