Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κατά τα άλλα τους φταίει ο Μαδούρο





 
 


 Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε χθες τον Κωνσταντίνο Μίχαλο ως «δούρειο ίππο» -προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παραπτώματα του κ. Μίχαλου είναι: Ότι εκφράστηκε θετικά για την απόφαση του Eurogroup, για την οποία έχει εκφραστεί θετικά όλη η Ευρώπη. Ότι μίλησε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και τη χαιρέτισε ως συνέχεια της γραμμής που διαμόρφωσε το κόμμα του το 2008. Και ότι εξέφρασε επανειλημμένα την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου σε σενάρια πρόωρων εκλογών την ώρα που το κόμμα του τις απαιτούσε.
Είναι προφανές ότι στη Ν.Δ. η έκφραση διαφορετικής άποψης θεωρείται αντίθετη “με τις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης”. Άλλωστε για το ίδιο παράπτωμα έχουν διαγραφεί στο παρελθόν και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως η Κατερίνα Παπακώστα και ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Αν αναρτούσαν ακροδεξιά ή ρατσιστικά σχόλια στο Twitter, αν προέτρεπαν σε βία, ακόμα και αν συνομιλούσαν με έγκλειστους βαρυποινίτες του κοινού ποινικού δικαίου, δεν θα τους είχε πειράξει κανένας. Η έκφραση διαφορετικής άποψης όμως τους καθιστά “δούρειους ίππους” του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, ενδεχομένως, και τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη, στην οποία ο “Φιλελεύθερος”, ημιεπίσημο όργανο της Ν.Δ., εξαπέλυσε προχθές δριμεία επίθεση επειδή δεν έκανε τις σωστές ερωτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη.
Δεν είναι σαφές με βάση ποιες “αρχές” και ποιες “αξίες” διαγράφει η Ν.Δ. τα στελέχη της το ένα μετά το άλλο. Το μόνο που μπορεί να επισημάνει κάποιος είναι ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, οποιασδήποτε πολιτικής οικογένειας.
Κατά τα άλλα κάθε δεύτερη κουβέντα τους φωνάζουν για Μαδούρο και Βενεζουέλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου