Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

«Ταφόπλακα» στο φιλελεύθερο προφίλ





Ενα ακόμη ανοιχτό ρήγμα στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας και οριστικο διαζύγιο με τη φιλελεύθερη ιδεολογία συνιστά για την αξιωματική αντιπολίτευση η διαγραφή Μίχαλου.
Με μια αυταρχική και αψυχολόγητη κίνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με την κατηγορία του  «Δούρειου Ίππου».
Στην ουσία όμως τον διέγραψε επειδή αποτιμά δημόσια ως ιστορική τη συμφωνία για την έξοδο και το χρέος ή αναφέρεται στις θετικές επιδράσεις της λύσης του Μακεδονικού ή επισημαίνει τα δεινά που προκαλεί η εκλογολογία στο επιχειρηματικό κλίμα. Όλα αυτονόητα για κάθε νοήμονα άνθρωπο της αγοράς αλλά ανεπίτρεπτα για τον τυφλό κομματισμό που συνταράσσει τη ΝΔ. Όπως σημείωσε και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δήλωση μετά τη διαγραφή του «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί εχθρό όποιον διαφωνεί μαζί του». 
Για το εσωτερικό του κόμματος η αχρείαστη επίδειξη δύναμης απέναντι στην κεντρώα πτέρυγα ενισχύει επικίνδυνα τον εσωκομματικό πόλεμο και ήδη ο Πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε και πάλι σφοδρές κατηγορίες για παράδοση στην ακροδεξιά φράξια των Άδωνι και Σαμαρά.
Όμως η απομάκρυνση του κατεξοχήν εκπροσώπου της επιχειρηματικότητας που στην απάντησή του δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την προσήλωσή του στον (Καραμανλικό) Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, κατεδαφίζει ​το αφήγημα περί «εκσυγχρονιστή ηγέτη»που κατασκευάστηκ​ε​ για το Μητσοτάκη. Το σκληρό νεοφιλελεύθερο προγραμματικό ​του ​πλαίσιο ευνοεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και οι φορείς της πραγματικής ανάπτυξης δαιμονοποιούνται. Ιδεολογικά δε επιβεβαιώνει την οριστική και αμετάκλητη ακροδεξιά στροφή του κόμματος. 
​Άλλωστε , η «τιμωρία» του Προέδρου του ΕΒΕΑ επειδή συνομιλεί θεσμικά, ως οφείλει, με την κυβέρνηση, υπενθυμίζει την αντιδημοκρατική αντίληψη της ηγετικής ομάδας​ της ΝΔ​ ότι πρέπει να απονομιμοποιηθεί η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και επιβεβαιώνει την πολιτική ανωμαλία που φέρεται να εξυφαίνεται, εν μέσω κατηγοριών για αποστασία.
Εν κατακλείδι, η διαγραφή Μίχαλου έδειξε το νοσηρό πολιτικό δρόμο που έχει πάρει η ηγεσία της ΝΔ,  τις μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις και την κυνική διάψευση και του τελευταίου φιλελεύθερου ίχνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Στο Μαξίμου προφανώς πανηγυρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου