Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μιλούσα με το γιο μου για το Μακεδονικό χτες







 


Maria Dedoussi
Μιλούσα με το γιο μου για το Μακεδονικό χτες και μετά βλέπαμε αυτούς της ΧΑ που σκούζανε και μετά πήγα να πιω ένα ποτό και με σέρβιρε ο Σπύρος. 
Ο Σπύρος είναι "Κοντιζάς", μπαμπάς Έλληνας και μαμά Κορεάτισσα, κάτι που έχει εντυπωθεί εξαιρετικά στα μεσογειακά και ανατολίτικα χαρακτηριστικά του. Παιδί, 22-23, κάπου εκεί. 
Έπινα το ποτό μου και σκεφτόμουν, όπως πέρναγε πέρα-δώθε.

Σκεφτόμουν τον πρώτο μου ξάδελφο, το Βαγγέλη, που είναι 2.10, αδύνατος και διοπτροφόρος και πήγε το κάποτε να κάνει μεταπτυχιακά στο Τόκιο κι ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη Μαρίκο, που είναι 1.60 (ναι, σωστός συνειρμός σάς ήρθε) και κάνανε το Γιώργο που είναι ένας κούκλος "Κοντιζάς" κι αυτός, και σπουδάζει στο Λονδίνο, ενώ οι γονείς του ζουν στο Ντουμπάι.

Σκεφτομουν ότι πιθανότατα η κορη μου, που είναι ένας καμβάς κι αυτή, μεσογειακής και σλάβικης επιμειξίας, μεγαλώνοντας θα ερωτευτεί έναν Σπύρο, ή έναν Γιώργο και το ριμίξ θα γίνει ακομα πιο σύνθετο και το αποτέλεσμα ακόμα πιο απογειωτικό και πόσο τέλειο είναι αυτό, επειδή σ αυτά τα ριμίξ δεν συμμετέχουν μόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα πολιτισμικά.

Και σκεφτόμουν κυρίως ότι όλοι αυτοί είναι παιδιά που ντε φάκτο αδιαφορούν για τα κάθε λογής εθνικά και θρησκευτικά και άλλα τέτοια στερεότυπα και κολλήματα και ιδεοληψίες, πολύ απλά δεν τα περιέχουν, είναι κενό στο κεφάλι τους το σχετικό ντιπάρτμεντ.


Εμείς που τα δημιουργήσαμε αυτά τα παιδιά τούς το κληροδοτήσαμε αυτό, επειδή η ύπαρξή τους η ίδια οφείλεται στη δική μας πρωτίστως αδιαφορία για τέτοια στεγανά. 

Πώς να γίνει ρατσιστής ή εθνίκι αυτό το παιδί δλδ;
Αυτό θα ήταν σαν να στρέφεται εναντίον του ίδιου τού εαυτού του...

Είμαστε σχεδόν το 11% διαβάζω, στην ΕΕ, οι άνθρωποι που επιλέξαμε να μπούμε σε μεικτούς γάμους και να παράξουμε παιδιά ριμίξ. 
Δεν είμαστε και λίγοι, ε;
Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι πάντα εύκολο, ξέρετε σε τι κόσμο ζούμε...

Γελάστε άμα θέλετε, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα τον αλλάξουν σταδιακά τον κόσμο. 
Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω με ακρίβεια, επειδή πρέπει να το 'χεις μέσα σου για να το καταλάβεις. 
Είναι ΑΛΛΟΣ ο τρόπος που σκέφτονται. Είναι πιο παγκόσμιος και πιο πιο ανθρωποκεντρικός, απαλλαγμένος σε τεράστιο έως πλήρη βαθμό από κάθε λογής ταμπέλα. 
Ξέρουν μπάι ντιφόλτ αυτό που εμείς παλεύουμε ακόμα να κεντράρουμε έστω και κατ’ ελάχιστο:
Ότι καμία χώρα δεν είναι καλύτερη από όλες τις άλλες. 
Ουτε κανένας λαός.
Ούτε καμία θρησκεία. 
Ούτε καμία παράδοση. 
Ούτε καμία ράτσα.
Ούτε τίποτα. 
Οι άνθρωποι μόνο έχουν σημασία.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι τα γονιδια που σε κανουν φασιστα ή κοσμοπολίτη εθνομηδενιστη. η πολιτικη και πολιτιστικη σου συμπεριφορα ειναι μιμίδιο και το επιλεγεις συνειδητα ή οχι. γεματη η ιστορια από γενιτσαρους. εσεις μπορει να ειστε οτιδηποτε, αλλα τα παιδια σας παλι μπορει να γινουν οτιδηποτε (βουδιστες μοναχοι, μελη της ΧΑ, αναρχικοι, ρεπουση ή ζουραρις, μαρξ ή νιτσε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή