Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Διάφοροι λόγοι που σου τρώνε χρήματα Οι «χίλιες φωνές» , που είναι πέντ’ έξι υπάλληλοι της ΝΔ, αποφάσισαν να μας επικοινωνήσουν τη μοναδική περίπτωση του πολιτικού ανδρός που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης-Χρήστος Καραγιαννίδης

 
 






 Στις ΗΠΑ αλλά και στις περισσότερες δυτικές χώρες δημιουργούνται «αυτοβούλως» γκρουπ ανθρώπων που στηρίζουν κάποιον πολιτικό ηγέτη. Αυτό το κολπάκι της επί χρήμασι υποστήριξης πολιτικών προσώπων με τον μανδύα των πολιτών που αυτοορίζονται ως groupies του πολιτικού ηγέτη, ήρθε και στην Ελλάδα. 
Οι «χίλιες φωνές» , που είναι πέντ’ έξι υπάλληλοι της ΝΔ, αποφάσισαν να μας επικοινωνήσουν τη μοναδική περίπτωση του πολιτικού ανδρός που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσιοποίησαν, λοιπόν, τους 12 λόγους που πρέπει να στηρίξουμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μας κάνει τη χάρη να ζει στη χώρα μας κι όχι κάπου αλλού. 
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στο μέτρημα δεν ήταν 12 οι λόγοι αλλά 11. 
Μπορεί να φταίει η άφατη αγάπη προς τον αρχηγό, που δημιουργεί αριθμητικές ανακολουθίες στους groupies. 
Ωστόσο, και στην ορθογραφία δεν διέπρεπε το κείμενο, αλλά κι αυτό είναι πταίσμα μπροστά στο φως του μεγάλου αρχηγού της (ακρο)δεξιάς παράταξης.
Ας κοιτάξουμε όμως και το κείμενο, που κάλλιστα θα μπορούσε να δρέψει δάφνες θεατρικής επιθεώρησης. 
Ο πρώτος λόγος για να επιλέξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του κι έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό  βιογραφικό. Δε ξέρω ποιο είναι το χρονικό διάστημα που θεωρείται πολύ στο βιολογικό χρόνο ενός ανθρώπου,  αλλά το αληθές είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δούλεψε στην Ελλάδα λόγω του μπαμπά του, που τον τακτοποίησε στην Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών, ως διευθύνοντα σύμβουλο. Μία απόδειξη της αριστείας και της διαφάνειας που διέπει την οικογένεια Μητσοτάκη.
Συνεχίζοντας, το κείμενο μας προτρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι λαϊκιστής κι αγαπά την αλήθεια, όπως επίσης ότι είναι γνήσια φιλελεύθερος και θαρραλέος, πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι δε φοβάται τις συγκρούσεις. 
Είμαστε βέβαιοι ότι δε φοβάται την αλήθεια, την οποία εξυπηρετήσε εξάλλου με μεθοδικό τρόπο στις υποθέσεις της Ζίμενς και του σπιτιού του Βολτέρου στο Παρίσι. 
Για την φιλελεύθερη πολιτική ιδιότητά του και την αποστροφή του για το λαϊκισμό, θυμάμαι την ιστορική ομιλία του για την ταυτότητα φίλου, όπου μας αποκάλυψε πως –ναι- υπάρχουν εξωγήινοι και πως οι άνθρωποι που επιλέγουν διαφορετικές ταυτότητες από αυτές που έχει στο στερεοτυπικό μυαλό του, χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης. Τόσο φιλελευθερισμό είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χούντας.
Ο κ. Μητσοτάκης επίσης είναι υπεύθυνος, μετριοπαθής, αξιόπιστος, ευαίσθητος και άρα καταλαβαίνει και τον μέσο Έλληνα. 
Το τελευταίο επιβεβαιώνεται. 
Είχα παρακολουθήσει τις ομιλίες του σε ψαράδες και αγρότες μ’ εκείνο το καταπληκτικό ντεκόρ που έμοιαζε σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι για τους αγρότες και σαν το τοπίο στην ομίχλη για τους ψαράδες. Συνηθισμένες εικόνες που ζουν στην καθημερινότητα τους αυτοί οι άνθρωποι. Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να συνεισφέρω πολύ στην επικύρωσή τους, αλλά για την μετριοπάθεια και την αξιοπιστία του μπορώ να αναφέρω την καθημερινή του διαπίστωση πως η χώρα έχει παραδοθεί στους αναρχικούς των Εξαρχείων και καίγεται κάθε βράδυ απ’ άκρο εις άκρο. 
Αυτό το τελευταίο τα ιδιωτικά κανάλια το έχουν κάνει και χολυγουντιανή παραγωγή με τελευταίο παράδειγμα την  μετατροπή ενός αυτοκίνητου αλληλέγγυας βοήθειας σε βαν γεμάτο με πολεμοφόδια για τους αναρχικούς. Ο κύριος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία σίγουρα για την μεγάλη, θετική φυσικά, επιρροή του στη δημοσιογραφία.
Τέλος ο θαυμάσιος αυτός πολιτικός άνδρας κάνει ανοίγματα στην κοινωνία και ανεβάζει το διεθνές κύρος της χώρας. Για το πρώτο συμφωνώ και μπορώ να δώσω το παράδειγμα της πρόσληψης δεκάδων νεοδημοκρατών ως συμβούλων του, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Όντας κοντά στη νεοδημοκρατική κοινωνία βόλεψε όσους μπορούσε στο διάστημα της υπουργικής του θητείας. 
Για το δεύτερο επίσης συμφωνώ, γιατί στο Μακεδονικό επί παραδείγματι λέει ακριβώς τα ανάποδα από τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη κι έτσι συνεισφέρει στο να προσλαμβάνουν οι συνομιλητές του ανά τον κόσμο το πόσο του ταιριάζει η διεθνής παροιμία «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω». 
Μάλιστα όταν βρίσκεται σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δηλώνει με παρρησία τη θέση του υπέρ της σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάτι που «ξεδηλώνει» με παρρησία, επίσης, όταν προσγειώνεται στη χώρα. Αν δεν είναι αυτό διεθνές κύρος τότε τι είναι;
Συμπερασματικά, πρέπει να ομολογήσω πως επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ ανήκει στην αφρόκρεμα των επικοινωνιακών ομάδων. 
Με απεύθυνση σε τρίχρονα παιδιά έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μία ιστορική πρωτιά στις επιτυχίες των επικοινωνιολόγων. Μάλιστα τα πολιτικά επιχειρήματα επιπέδου αμοιβάδας που χρησιμοποιεί αυτή η επικοινωνιακή ομάδα θα διδάσκονται για δεκαετίες πολλές στα Πανεπιστήμια στο μάθημα: «έχετε 50 χιλιάδες ευρώ και δεν ξέρετε πώς να τις ξοδέψετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου