Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει τη φτώχεια......και προσβάλλει τους αιρετούς που μετέχουν στα περιφερειακά συνέδρια κάνοντας λόγο για... "περιφερειακή φιέστα"!
 Την πλήρη υποκρισία του Κυρ. Μητσοτάκη και την όψιμη “ευαισθησία” του για την κοινωνική ατζέντα σηματοδότησε, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η ομιλία του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Καραμανλής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και των ανισοτήτων.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ξεχνώντας ότι χαρακτήριζε “αριστερές ιδεοληψίες” την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και πέρυσι στις 8 Ιουνίου... ξεκαθάριζε σε εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και “ντελιβεράδες” πως “δεν θα τους υποσχεθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως πράττει η σημερινή κυβέρνηση”, έκανε χθες λόγο για “θέσεις των 360 ευρώ”, φτάνοντας δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι “είναι η γενιά εργαζομένων που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας”.
Επίσης χρειάστηκε να περάσουν πολλά “μνημονιακά” χρόνια και να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ο πρόεδρος της Ν.Δ. να αντιληφθεί τι περνά η κοινωνία: “Σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους. Δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη. Συχνά δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους το μεσημεριανό τραπέζι, ρούχα για το σχολείο. Ζουν με τον εφιάλτη αν αύριο θα μένουν στο ίδιο σπίτι ή θα τους πετάξει κάποιος στον δρόμο” επισήμανε, αν και πριν από μερικά χρόνια θα χαρακτήριζε “λαϊκισμό” το να περιγράφει ένας πολιτικός τέτοιες -υπαρκτές- σκηνές.
“Συμπολίτες μας ψάχνουν για τρόφιμα στους πάγκους των λαϊκών όταν αυτές τελειώνουν ή ακόμη και σε κάδους σκουπιδιών. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν έχει εκλείψει παρά μόνο στην εικονική πραγματικότητα του κ. Φλαμπουράρη και μιας κυβέρνησης που δεν τολμά σήμερα να βγει από τα γραφεία της γιατί δεν μπορεί” συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναλαμβάνοντας τη γνωστή “καραμέλα” πως ο Αλ. Τσίπρας “χρειάζεται 17 διμοιρίες ΜΑΤ για να πάει στη Μυτιλήνη για την περιφερειακή του φιέστα" (sic).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου