Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

«Βόμβα» από τον πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών: Τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να απομακρυνθούν από τη ΝΔ-Οι σοσιαλιστες στην Ευρώπη κοιμουνται ορθοι.Δεν έχουν καταλαβει πως το Πασοκ ειναι βαθυά διεφθαρμένο κόμμα που μονο μέσω της συνέργειας με ΝΔ μπορει να σωθει

 







Μήνυμα προς τα ελληνικά κόμματα που ανήκουν στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών να αποφύγουν κάθε σκέψη για συνεργασία με τη ΝΔ έστειλε ο ηγέτης των ευρωσοσιαλιστών.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών (S & D), Ούντο Μπούλμαν, κάλεσε τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους «στο δρόμο για το μέλλον της χώρας και να απομακρυνθούν από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία-όπως είπε έχει μεγάλη ευθύνη στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση.
«Δεν είμαι παίκτης στην εγχώρια πολιτική στην Ελλάδα. Όμως, ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, δεν βλέπω καμία βελτίωση εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μεγάλη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος» δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών στην ιστοσελίδα EURACTIV, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν μια καλή επιλογή για το μέλλον».
«Θα ήθελα να συστήσω ότι ο δρόμος προς το μέλλον θα πρέπει να είναι οι προοδευτικές δυνάμεις, να κάνουν αμοιβαία τη χρήση των εμπειριών τους για το τι πήγε στραβά και τι καλά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση μιας προοδευτικής ιδέας για το πώς να αναπτύξουν αυτή τη θαυμάσια χώρα με γνώμονα μια καλύτερη τύχη για τους υπέροχους ανθρώπους της, τόνισε ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής.
Όπως τονίζει το Euractiv ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι ήδη μέλη της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών S & D, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της ομάδας της Αριστεράς GUE-NGL. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στενούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες, οι οποίοι υποστήριξαν δημόσια τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης και τον προσκαλούν τακτικά ως παρατηρητή στις συνόδους κορυφής τους».
Ο Ούντο Μπούλμαν εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης , λέγοντας ότι αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο. «Παρακολουθώ από την αρχή την ελληνική υπόθεση και πάντα ήμουν πολύ επικριτικός για την κατάχρηση εξουσίας των ελίτ στην Ελλάδα που πρόδωσαν το λαό τους [...], αλλά ήμουν και ομοίως επικριτικός εναντίον της Τρόικας», σημείωσε.
Ο Γερμανός πολιτικός του SPD υποστήριξε ότι η Τρόικα, είναι «μη νομιμοποιημένη και μη δημοκρατική οντότητα», και υποχρέωσε την Ελλάδα να εφαρμόσει προγράμματα τα οποία «δεν ήταν δικαιολογημένα και δεν αντιμετώπιζαν τα πραγματικά προβλήματα».
«Γιατί να μην επιμείνουμε σε φορολογική μεταρρύθμιση; 
Γιατί να μην επιμείνουμε οι πλούσιοι να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν; 
Γιατί να υπάρχει μια κατάσταση όπου πάντα να μειώνονται οι συντάξεις, οι μισθοί και μετά να συνειδητοποιούμε ότι η οικονομία μπήκε σε κρίση, επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν πλέον την αγοραστική δύναμη; 
Αυτή η ιδέα δεν είναι ρεαλιστική για μένα», τόνισε ο Μπούλμαν.
Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσαλιστών επέκρινε μάλιστα έντονα τον Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα και αναλφαβητισμό σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. «

Δεν θα μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί ένας Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι πολύ ενημερωμένος για την Ευρώπη, έλεγε το 2015 παρακαλώ να βγείτε από το ευρώ , διακινδυνεύοντας τη συνολική κατάρρευση της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.
Ο Μπούλμαν πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα και επέμεινε την ανάγκη να υπάρξουν δίκαιες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν θα μειώσουν περαιτέρω το εισόδημα των φτωχών οικογενειών. 

«Μιλώ για δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υπό την έννοια μιας δίκαιης κοινωνίας [...] μεταρρυθμίσεων που να δίνουν μια σταδιακή ώθηση για μια νέα οικονομία», κατέληξε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου