Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κώστας Αχ. Καραμανλής: ένας νέος… Κυριάκος γεννιέται!-Του Γ. Λακόπουλου








 Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η ΝΔ ακόμη και αν δεν είχε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπρεπε να τον εφεύρει.
 Είναι αυτός που κανείς δεν θα μπορούσε φανταστεί: ένας Καραμανλής.  

Πλάκα; 
Καθόλου. 
Ίσως ο πιο φανατικός οπαδός του σημερινού προέδρου τους ΝΔ είναι  ο Κώστας Αχ.  Καραμανλής, ένας  πολιτικός που δείχνει σεμνός, καταρτισμένος και… συνειδητοποιημένος. Εμφανίζεται τόσο μητσοτακικός, ώστε κάποιοι λένε ότι στο παράδειγμά του Κυριάκου βλέπει το δρόμο που και ο ίδιος θα επιθυμούσε να ακολουθήσει: ο υιός του πατρός που γίνεται κάποια στιγμή αρχηγός- γιατί όχι και πρωθυπουργός;
Ο  Κ. Αχ. Καραμανλής σα να μην έχει και πολύ καραμανλισμό μέσα του δεν χάνει την ευκαιρία να επαινεί τον γιο του Κώστα Μητσοτάκη. 
«Στη ΔΕΘ, είδαμε έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος, αύριο το πρωί, να γίνει πρωθυπουργός» είπε τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Από τότε έκανε πρόοδο: απογαλακτίζεται από τους συγγενείς του με τη μέθοδο Κυριάκου: τους γυρίζει την πλάτη.
Η νέα του δήλωσή κάνει μπαμ: «Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, που η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα. Εγώ δεν έχω δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει και να υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια».
Ή δεν παρακολουθεί τι λέει ο Κυριάκος ή κυνηγάει πράγματι το έπαθλο που κυκλοφορεί ό,τι μπορεί να πάρει: γραμματέας  του κόμματος. Στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη, που κάποια στιγμή θα πληρώσει τα δικιά του σπασμένα. Μεταξύ των οποίων και ότι το 2010 είχε ακολουθήσει τη Ντόρα, μετά τη διαγραφή της από τον Σαμαρά.  
Ένας Καραμανλής διορισμένος από έναν Μητσοτάκη; Να το δούμε κι αυτό. Πάντως ο  βουλευτής Σερρών -είτε το κατάλαβε, είτε όχι -πέταξε στα  κάγκελα τον δεύτερο Καραμανλή που έγινε  πρωθυπουργός: του καταλόγισε λιγότερη σοβαρότητα από τον Κυριάκο. Ούτε καν στον ιδρυτή της ΝΔ και θείο του, δεν αναγνώρισε σοβαρότητα. Αν τον πάρουμε τοις μετρητοίς ο πρώτος που δείχνει τέτοια στοιχεία είναι ο υιός Μητσοτάκης. Το λέει ο υιός του Αχιλλέα. Ούτε η Μαρία  Σπυράκη δεν λέει τέτοια πράγματα…
Όσοι παρακολουθούν τα εσωκομματικά της ΝΔ αναφέρουν κι άλλες περιπτώσεις στις οποίες ο «Κωστάκης» έγινε χαλί στον νεομητσοτακισμό. Σε μια κομματική συνεδρίαση για το Μακεδονικό, την έπεσε στη Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί μιλάει ενώ είναι αναρμόδια και δεν περιορίζεται να ακούει τον  Κουμουτσάκο.
Ορισμένοι απορούν αν έχει τον έλεγχο όσων λέει. Σε μια άλλη περίπτωση χρέωσε -κι αυτός- τον Παπαγγελόπουλο στον … Κώστα Καραμανλή. «Δεν γίνεται ο κ. Παπαγγελόπουλος να δηλώνει ότι είναι φίλος του Κώστα Καραμανλή και την ίδια στιγμή να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ».  Στην υπόθεση της διαγραφής Αντωνάρου βρήκε ότι «χρησιμοποίησε αρκετά βαρύ λεξιλόγιο και δικαίως υπέστη τις συνέπειες».
 Για ποιον το χρησιμοποίησε; 
Για τον…Άδωνι!
Στο Σκοπιανό ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στα συλλαλητήρια του Σαμαρά. Δίπλα στον οποίο σπεύδει  και για την Νοvartis, βρίσκοντας ότι πρόκειται για «χοντροκομμένη απόπειρα σκευωρίας εναντίον της Ν.Δ». Δίκην γκάφας έσπευσε, πριν καν την επίσημη η ΝΔ και τους ενδιαφερομένους: «αν η Προανακριτική κλείσει άρον άρον, θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία μας».
 Ενώ αν επικυρώσει παραγραφές θα είναι άθλος…
Ο Σάββας Τσιτουρίδης, συστήνει «κάποιος θα πρέπει να  τον προστατεύσει» για να μη βρίσκεται σε «προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του».  Αυτή είναι η αντίδραση των περισσότερων στη ΝΔ με την  αποδοκιμασία της ρίζας του. Στη ΝΔ αν γυρίζεις την πλάτη στον καραμανλισμό χάριν του Μητσοτάκη, ενώ  είσαι ανεψιός, γιος και ξάδελφος  Καραμανλή- απλώς θυμίζεις τον Λιάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου