Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αγοραία πολιτική με ακόμη πιο χυδαίο σκοπό


 

 
 
 




Νέα Δημοκρατία και φιλικά προς αυτή ΜΜΕ δεν ικανοποιήθηκαν από τα επιτεύγματα της χώρας, μιλούν με αρνητικό τρόπο για την ίδια τους την πατρίδα, ζηλεύουν οτιδήποτε θετικό, είναι μία αγοραία πολιτική που υποτάσσεται σε ακόμη πιο χυδαίο σκοπό, την οικογενειοκρατία, την ανανέωση της διαφθοράς, τον περιορισμό της ανοιχτής δημοκρατικής συζήτησης στην κοινωνία που ακόμη και οι επιχειρηματίες χρειάζονται, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Η κοινωνία θα απαντήσει στο ερώτημα για το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, εμείς δεν συνηθίζουμε να μιλάμε εκ μέρους της αλλά να δουλεύουμε για όλα αυτά που η κοινωνία έχει ανάγκη», είπε ο κ. Φάμελλος, «το ηθικό πλεονέκτημα θα κριθεί ... στο ποιος ευθύνεται για το ότι η χώρα εισήλθε σε κρίση και κατέληξε σε μία χρεοκοπία κοινωνική, οικονομική και πολιτική, αλλά και στο ποιος είναι αυτός που θα κατορθώσει, μαζί με την δουλειά πολλών Ελλήνων, να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είναι προφανές ότι ούτε "μαζί τα φάγαμε", ούτε η χώρα ολόκληρη έχει ευθύνη για τον κατήφορο της πολιτικής και της οικονομίας».
 
«Το μεγάλο στοίχημα είναι η εργασία και η επιστροφή της δικαιοσύνης και της ισοτιμίας. Κάποιοι έκαναν πάρτι την ώρα που ο λαός υπέφερε, κάποιοι δεν προσπαθούσαν, αντιθέτως οδηγούσαν τη χώρα όλο και πιο κοντά στην καταστροφή. Ο κάθε Έλληνας αυτά τα ξέρει και ζητάει πλέον αποτελέσματα, δεν παρασύρεται από φτηνές κινήσεις αντιπερισπασμού, όπως η χτεσινή προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ξαναμιλήσει για την προανακριτική των δέκα στελεχών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν της βγήκε. Προφανώς δεν είχε τίποτε να προσάψει στους τρεις υπουργούς της κυβέρνησής μας», συνέχισε ο κ. Φάμελλος.
 
«Γι' αυτό και τον περισσότερο χρόνο της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει αντιπερισπασμό στα εθνικά θέματα, δημιουργώντας ένα άλλο ατόπημα, προσπαθώντας να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για ζητήματα εθνικά, πολλές φορές παίρνοντας το μέρος αντίθετων προς τη χώρα συμφερόντων. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο και ο πρωθυπουργός το επεσήμανε χτες, ότι δεν γίνεται έτσι η πολιτική», υπογράμμισε.
 
Τα παραπάνω δείχνουν «πού έχει καταλήξει η ΝΔ μπροστά στην αδυναμία της να γυρίσει στις καρέκλες του παρελθόντος. Η ΝΔ και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν από τα επιτεύγματα της χώρας τα τελευταία 2-3 χρόνια, αντιθέτως πολλές φορές στους θεσμούς μιλούσαν με αρνητικό τρόπο για την ίδια τους την πατρίδα. Αν θέλετε, ζηλεύουν, αυτό βγάζει και μία κακία προς την πρόοδο της χώρας, οτιδήποτε θετικό γίνεται. Ακόμη και τις δηλώσεις και αποφάσεις των οργάνων σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική πορεία της χώρας, αλλά και στα εθνικά ζητήματα», συνέχισε ο υπουργός.
 
Όπως είπε, «είναι μία αγοραία πολιτική, που υποτάσσεται στο σκοπό, που είναι ακόμη πιο χυδαίος, η οικογενειοκρατία, η ανανέωση της διαφθοράς, ο περιορισμός μίας ανοιχτής δημοκρατικής συζήτησης στην κοινωνία που έχει ανάγκη ο τόπος. Ακόμη και οι επιχειρηματίες, η οικονομική παραγωγή, έχουν ανάγκη αυτή τη συζήτηση. 
Έλειψε από την αγορά και την παραγωγή, έπαιρναν αποφάσεις πολύ λίγοι, ακόμη και για τα οικονομικά ζητήματα. Πολλές φορές γράφονταν στο εξωτερικό οι αποφάσεις. Δεν υπήρχε συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό της παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πραγματικό προϊόν στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αναπτυξιακό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου