Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Μερικά highlights από τη χθεσινή πανελλήνια μάζωξη συνταξιούχων που ονομάσαμε “εκλογές κεντροαριστεράς”
















 













Το κάψανε χτες
Μάζωξη παλιών συμμαθητών της τάξης του ’81 θύμιζε η χτεσινή πρώτη εκλογική αναμέτρηση για την αρχηγία της νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς που μέχρι χτες αποκαλούσαμε ΠΑΣΟΚ. Ήταν όλοι εκεί και ήταν σαν να μην πέρασε ούτε ένα μνημόνιο από πάνω τους. Η προσέλευση μεγάλη, με τα έσοδα από τα εισιτήρια να φτάνουν τα 630.000 ευρώ.
Μαζέψαμε και παρουσιάζουμε μερικά στιγμιότυπα που μας μετέφεραν λίγο από το άρωμα ξεχασμένων εποχών.

Καμία μεγάλη προσωπικότητα δεν έλειψε

Χαρακτηριστική για την εκλογική διαδικασία, ήταν η συμμετοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με φήμες που τον θέλουν να προσέρχεται στην κάλπη ντυμένος Ζορό και πάνω σε άλογο, να διαψεύδονται κατηγορηματικά, ως κακόβουλα δημοσιεύματα που ήθελαν να πλήξουν τη σοβαρότατη κατά τα άλλα διαδικασία.


Κάπου σε μια ουρά, μπορούσες επίσης να δεις και έναν πρώην πρωθυπουργό να περιμένει υπομονετικά σαν ένας απλός θνητός, σκορπίζοντας την ανησυχία σε όσους ήταν γύρω του.


Λεφτά μάλλον υπάρχουν

Ή τουλάχιστον αυτό φωνάζουν ενθουσιασμένοι Τρικαλινοί που περιμένουν “50άρια” από τον Ανδρουλάκη και δηλώνουν ανυπόμονοι να ψηφίσουν για την Κεντροαριστερά. Κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται πως αυτό είναι ένδειξη χρηματισμού ψηφοφόρων, αλλά εμείς πιστεύουμε πως ήταν μια ζωηρή αναφορά στο ποσοστό του 50% που θα συγκέντρωνε ο Ανδρουλάκης προκειμένου να πάρει την αρχηγία από την πρώτη Κυριακή.



Τουλάχιστον καταστάλλαξαν στο ΑΦΜ

Μπορεί να μην είμαστε σίγουροι για το πόσοι από τους υποψήφιους που χάσανε θα κάνουν καινούριο κόμμα. Μπορεί να μην είμαστε σίγουροι πώς θα ονομαστεί η καινούρια παράταξη. Αλλά σίγουρα η Κεντροαριστερά έχει κατασταλλάξει στο ΑΦΜ που θα χρησιμοποιεί και είναι αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Λογικό, αφού στο παλιό ΑΦΜ υπάρχουν κάποια μικροχρέη της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που κάνουν τις συναλλαγές δύσκολες.

Η παλιά καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξαναγυρίσει

14 χρόνια περίπου μετά την πτώση κυβέρνησης Σημίτη, η εφημερίδα Τα Νέα επέστρεψε στον παλιό καλό της εαυτό, κάνοντας ένα φώτοσοπ στην προσπάθειά της να δείξει τη λαοθάλασσα που πήγε να ψηφίσει για τη νέα παράταξη.
Ο Θεοδωράκης έμεινε χωρίς κόμμα(;)
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όντας εν ενεργεία αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία άλλου κόμματος που ακόμα δεν είχε συσταθεί. Παρά τον “όμορφο προεκλογικό αγώνα” που ξεκινούσε κάθε μέρα από τις 8 το πρωί, κατάφερε να συγκεντρώσει τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, το παλιό του κόμμα έβγαλε ανακοίνωση που ζητάει συνέδριο και αλλαγή αρχηγού, αφού οι προδομένοι συναγωνιστές του Σταύρου, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση όταν είδαν ότι ο αρχηγός τους απέτυχε και άρα δε θα μπορέσουν να πάρουν κάποια θέση στο νέο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλοντας τις ενέργειες του αρχηγού τους.


Η νέα παράταξη θεωρεί τους ψηφοφόρους της ηλίθιους(;)
Δε μπορούμε να συμπεράνουμε κάτι άλλο αφού στα ψηφοδέλτια που μοιράστηκαν, βάλαν τόνο στη γραμμένη με κεφαλαία λέξη “ΣΤΑΥΡΟ” για να μη μπερδευτούν οι ψηφοφόροι και σταυρώσουν στο Σταύρο Θεοδωράκη.



Μικρό προσδόκιμο ζωής για τη νέα Κεντροαριστερά
Μπορεί ο Θεοδωράκης, ο Ραγκούσης και η Φώφη να κομίζουν το νέο και την αλλαγή σε έναν πολιτικό στοίβο που μαστίζεται από παλαιοκομματικές τακτικές και συντεχνίες, όμως η νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς δε φαίνεται να μετρά πολλά χρόνια μπροστά της, αν σκεφτεί κανείς πως το 80% αυτών που πήγαν να ψηφίσουν είναι πάνω από 45 χρονών.

Σε πρώτη φάση οι χιπστεροφιλελέδες φαίνεται να ηττήθηκαν κατά κράτος από τους παλαιοπασόκους. Περιμένουμε με αγωνία το δεύτερο γύρο των εκλογών για τα νέα ευτράπελα.
* cover image από twitter: Φερμίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου