Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Οπισθοδρομική κομπανία









 






Η Ν.Δ. είχε την πολυτέλεια, μέσα από την πρόταση νόμου της κυβέρνησης για την ταυτότητα φύλου, να δείξει έστω και για λίγο ότι έχει διατηρήσει την επαφή της με τα πιο φιλελεύθερα κομμάτια της συντηρητικής παράταξης, αλλά δεν το έπραξε. Αντ’ αυτού, μέσα από μια χαοτική στάση, επέλεξε εν τέλει να ταχθεί με τα πιο βαθιά συντηρητικά και ακραία ιδεολογικά κομμάτια αυτής της χώρας. Με τον τρόπο αυτόν η Ν.Δ. απλώς εκχώρησε την ταυτότητα του κόμματος στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.
Πώς έφθασε ώς εδώ; Όπως έγινε ξεκάθαρο, είναι δέσμια τόσο του ακροδεξιού ακροατηρίου όσο και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Έτσι, ενώ αρκετοί ομιλητές από τη Ν.Δ. δήλωναν έτοιμοι και υπό όρους να ψηφίσουν τη ρύθμιση επί της αρχής και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τον τόνο έδωσαν με τις ομιλίες τους οι δύο ακροδεξιοί πυλώνες της. Αποτέλεσμα; Σε ένα νομοσχέδιο όπου θα έπρεπε να επικρατούν η λογική, η επιστήμη και ο σύγχρονος πολιτισμός η Ν.Δ. άρθρωσε έναν πολιτικό λόγο με πολλά εκκλησιαστικά επιχειρήματα και πολλή... Βόρεια Κορέα.
Αγνοώντας αμετάκλητες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, του ΕΔΑΔ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και ψηφίσματα του ΟΗΕ, επέλεξε να σταθεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιώντας ίδιο ύφος και ίδια γλώσσα.
Η μάχη σε όλη την πολιτική ιστορία διεξάγεται ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση και είναι διαρκής. Πρόοδος είναι να εισάγεις στον δημόσιο διάλογο και στην κοινωνία όλα τα νέα στοιχεία που φέρνουν η επιστημονική γνώση και η εξελικτική διαδικασία. Συντήρηση είναι το να αρνείσαι να συνδιαλλαγείς με οτιδήποτε νέο.
Το πιο απογοητευτικό στοιχείο είναι ότι, επιλέγοντας η Ν.Δ. αυτή τη στάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αυτό που φοβόταν. Ο εκπρόσωπος της «δικτατορίας της πλειοψηφίας», την οποία ονομάτιζε πρόσφατα ως τον κίνδυνο των σύγχρονων δημοκρατιών. Αρνούμενος το δικαίωμα σε μια αντικειμενικά μικρή ομάδα της κοινωνίας να κάνει πράξη την επιλογή της, η οποία σε κανένα, μα κανένα σημείο δεν επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα στους υπόλοιπους πολίτες.
Δυστυχώς, στον 21ο αιώνα η Ν.Δ. εν τέλει κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στο πηγάδι της συντήρησης φθάνοντας στην οπισθοδρόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου