Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μετεξεταστέος κι από τη βάση του















Η διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Ν.Δ. μπορεί να χωριστεί επικοινωνιακά σε δύο διακριτές περιόδους. Στην πρώτη, που άρχισε με την ανάληψη της ηγεσίας και κράτησε 19 μήνες, δηλαδή έως τα μέσα Αυγούστου, που έκλεισε άδοξα με το φιάσκο της εξομοίωσης ναζισμού - κομμουνισμού, και στη δεύτερη περίοδο, που διαρκεί ήδη ένα μήνα.
Στην πρώτη περίοδο εφάρμοσε ένα σχέδιο καθολικής επίθεσης στην κυβέρνηση, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στα διεθνή φόρα, με στόχο να γίνουν εκλογές. Την περίοδο αυτή τη διένυσε επενδύοντας στην καταστροφολογία βγάζοντας μπροστά τα ακροδεξιά στοιχεία της, εξαντλώντας τη στήριξή του στους καναλάρχες και παρουσιάζοντας επί 70 λεπτά το πρόγραμμά του στον Β. Σόιμπλε ξεχνώντας να το δημοσιοποιήσει στους πολίτες της χώρας.
Η καταστροφή δεν ήρθε, ούτε κι εκλογές έγιναν, γιατί δεν προέκυπτε από πουθενά ότι η κοινωνία συμμεριζόταν τις επικοινωνιακές στρακαστρούκες.
Φθάνοντας σε αδιέξοδο, όχι μόνο πολιτικό αλλά και επικοινωνιακό, η Ν.Δ. αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική. Με δειλά βήματα ο Κ. Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις του στη ΔΕΘ και αλλού άρχισε να διευκρινίζει, να λέει λίγο πιο αναλυτικά πώς “οραματίζεται” την επόμενη ημέρα.
Η πρώτη περίοδος του Κ. Μητσοτάκη απορρίφθηκε στην πράξη από την κοινωνία και η δεύτερη, όπως δείχνουν τα πράγματα, απορρίπτεται όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά κι από την ίδια την πολιτική βάση του.
Οι δάσκαλοι της ΔΑΚΕ, η αντιπαράθεση χαρακωμάτων στη νεολαία και οι φορείς που έχουν προνομιακή σχέση με τη δεξιά παράταξη, όπως ο ΣΑΤΑ, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Αμέσως μετά τη ΔΕΘ σημειώναμε στην «Αυγή» ότι το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλά για λίγους, αλλά για τραγικά λίγους. Τελικά φαίνεται ότι όσο προχωρά πιο αναλυτικά στην εξειδίκευση του προγράμματός του θα αποδεικνύεται τραγικά λίγο και για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου