Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Επάρατος δεξιά










*** Ας αρχίσουμε με ένα βασικό αξίωμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, είναι τρόπος ζωής

Αν το μελετήσουμε με δαρβινικούς όρους της εξέλιξης των ειδών, όλοι αποκτήσαμε, με την πάροδο του χρόνου, ένα μικρό ή μεγάλο μέρος ΠΑΣΟΚ στην κυτταρική μας δομή. Όλοι είμαστε λίγο ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως τι κόμμα έχουμε ψηφίσει.
*** Για να το θέσουμε και αλλιώς, με ένα απλό παράδειγμα… Είναι αργά το βράδυ, μόλις έχεις δει μια ταινία και σε έχει πιάσει λιγούρα. Θες να φας κάτι γλυκό αλλά να μην το παρακάνεις και γίνει λίπος! «Άντε μια κουταλιά μερέντα», λες (μαρμελάδα γκότζι μπέρι αν είσαι χίπστερ). Παίρνεις κουταλάκι (του γλυκού, δεν είσαι λιγούρης). Τρως. Πετάς το κουταλάκι στο νιπτήρα, δε θα φας άλλο έτσι και αλλιώς! Την επόμενη μέρα καταλήγεις να πλένεις 7 κουταλάκια. 
Κάπως έτσι πατήσαμε και με το ΠΑΣΟΚ.
*** Να είσαι το κόμμα που έχεις βγάλει μερικούς από τους σπουδαιότερους απατεώνες της σύγχρονης ιστορίας. Το κόμμα που καθιέρωσε τη ρεμούλα ως μέγιστη πολιτική πράξη. Το κόμμα που έβγαλε ΤσοχατζόπουλοΣημίτηΓΑΠΤσουκάτοΜαντέλη, Παπακωνσταντίνουκαι Βενιζέλο… και να έχεις καταντήσει η ακροκεντρώα συνιστώσα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε ο Θεός δεν το θέλει.

*** Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι σαν τον ηθοποιό που έβγαλε πολλά λεφτά από b-movies και βιντεοκασέτες την δεκαετία του ’80 και σήμερα κάνει τον παρουσιαστή μπίνγκο, σε οίκους ευγηρίας.
*** Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, θα πεθάνει μόνο του. Ούτε η οικογένειά του δε θα έρθει στην κηδεία. Θα πεθάνει όμως, ξέροντας πως τουλάχιστον κατάφερε κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Έγινε η… “επάρατος δεξιά”. Δεν είναι και μικρό επίτευγμα αυτό.
*** “Στόχος μου να συνεχίσω το όραμα του Γιώργου Γεννηματά”, είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά. Ε, ναι… Όλοι ξέρουν ότι το όραμα του Γιώργου Γεννηματά ήταν να συγκυβερνήσει με Άδωνη, Βορίδη, Πλεύρη και Μητσοτάκη.
ΥΓ: Επειδή ρωτάει πολύς κόσμος, όχι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για την κεντροαριστεράΔεν αποκλείω όμως το γεγονός να είναι υποψήφιος για τις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία ή να του προταθεί η αντι-καγκελαρία μετά τις Γερμανικές εκλογές.
ΥΓ2: Σε αντίθεση με τους άλλους που γελάνε, εγώ κάθε φορά που βλέπω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των δεκάδων συμβούλων επικοινωνίας που έχει μαζέψει, τον παραδέχομαι.
 Είναι ικανότατος.
 Καταφέρνει κάτι πραγματικά δύσκολο… να είναι αδίστακτος και γελοίος την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα… χωρίς προσπάθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου