Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: ΑΡΟΙΣΤΗΑΔεν υπάρχουν πολλές λέξεις που να έχουν βιαστεί τόσο συστηματικά (και συστημικά) στην Ελλάδα όσο η "αριστεία" και η "δικαιοσύνη"






















 
 


*** Το προχθεσινό σκηνικό με τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔΚυριάκο Μητσοτάκη να «πασάρει» (ευδιάκριτα και χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης) σε χαρτί την ερώτηση που ήθελε να του κάνει ο Άρης Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είναι η αποθέωση του μεγέθους της σήψης της διαπλοκής στη χώρα μας.
Ένας αρχηγός κόμματος δίνει σκονάκι στον μεγαλοδημοσιογράφο παρουσιαστή, με την ερώτηση που θέλει να απαντήσει. Προφανώς και δεν ήξερε πως η εκπομπή μαγνητοσκοπείται. Ράδιο είναι διάολε, ποιος θα το δει; σκέφτηκε. 

Η απάντηση του Μητσοτάκη αμέσως μετά την ερώτηση που υπέδειξε στον Πορτοσάλτε, ήταν «χαίρομαι που μου κάνετε αυτό το ερώτημα«. Ένας, αυταπόδεικτα, κοινός πολιτικός «απατεώνας» που έχει το θράσος να κατηγορεί τους αντιπάλους του «ψεύτες και κλέφτες». Και ένας δημοσιογραφικός όμιλος που πηγαίνει -από την αρχή της κρίσης- την προπαγάνδα… σε άλλα, δυσθεώρητα, σχεδόν δυστοπικά, επίπεδα.
*** Έρχεται σήμερα και ο πραγματικός πρόεδρος του κόμματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, να δηλώσει, χωρίς να μασάει τα λόγια του, πως η δημόσια Υγεία, τα νοσοκομεία είναι ακριβώς όπως τα σούπερ μάρκετ. Πως οι ασθενείς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως καταναλωτές προϊόντων. Απολαύστε τον… ούτε τα προσχήματα ο τηλε-μαϊντανός.

*** Η συνύπαρξή με τους ακροδεξιούς φιλελέδες της «αριστείας» είναι επίπονη. Είναι σα να πρέπει να συμβιώσεις με έναν ομιλούντα καρκινικό όγκο, ο οποίος κατηγορεί την απλή γρίπη πως σκοτώνει το σώμα σου. Προσπαθούν με πρωτοφανή lifestyle λύσσα να αποδημήσουν κάθε σημασία των λέξεων. Θέλουν να φτιάξουν το δικό τους αφήγημα. Κατασκευάζουν υποδείγματα ηθικής, θρησκείας, επιχειρηματικότητας και οικογένειας. Με «καλοκουρδισμένους» σελέμπριτιζ-μαριονέτες, πολιτικούς που «πουλάνε» τα παιδιά τους στα social media για να φτιάξουν εικόνα και δημοσιογράφους πιο πιστούς και από γέρικα ροτβάιλερ. Τους έχει λείψει τόσο πολύ η κουτάλα που τους τάιζε 40 χρόνια… που είναι ικανοί να φτάσουν στα άκρα. Βασικά, τα άκρα έχουν γίνει ήδη η  βιτρίνα τους. Οι ακροδεξιοί τσεκουροφόροι, τα φιλαράκια του Παττακού και νεοφιλελεύθεροι της κακιάς ώρας, έχουν αναλάβει και το κόμμα και τη «βρώμικη» δουλειά.
*** Και σα να μη μας έφταναν όλα τ’άλλα, έχουμε και τα έρμα τα ζωντανά της «κοινής λογικής» να έχουν ξεσαλώσει και για τη Βενεζουέλα. Δεν έχει σημασία που -και- εκεί λαμβάνει χώρα ένα συνεχές πραξικόπημα των ΗΠΑ κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης. Όχι. Βλέπετε, ο Έλληνας Φιλελεύθερος αγαπάει τόσο την ελευθερία, όσο είναι Φιλεύσπλαχνος ο Χάνιμπαλ επειδή αγαπάει τις γαρδούμπες με ανθρώπινα εντεράκια.
*** Συνοψίζοντας, οι φιλελέδες, μου θυμίζουν τη μάνα μιας οικογένειας (ας πούμε στο Κεφαλάρι), που ο πατέρας βιάζει τα ανήλικα παιδιά τους, αλλά την ίδια την ενδιαφέρει να είναι ευπαρουσίαστα όταν έρχονται επισκέπτες σπίτι. Ολα για την εικόνα… Για το τι θα πουν οι πλούσιοι γείτονες μας, που μας έχουν δανείσει κατά καιρούς που είχαμε δυσκολίες…
ΥΓ. Και επειδή πολύ κουβέντα έγινε για την ενέργεια του «Ρουβίκωνα» να πετάξει τρικάκια έξω από το προαύλιο της Βουλής (κάποιοι της «αριστείας» έκαναν λόγο και για «κατάλυση της χώρας»)… ας θυμηθούμε τότε, στην περίοδο του δημοψηφίσματος, που οι «Μένουμε Ευρώπη» έκαναν κανονική κατάληψη ακριβώς στο χώρο της Βουλής. Και όλα αυτά με τη στήριξη της ΝΔ, στα γραφεία της οποία και είχαν γραφτεί και κατασκευαστεί τα αξέχαστα πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια τους οι δυστυχισμένες αυτές υπάρξεις.
ΥΓ2. Ξεσπάθωσαν και σήμερα κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για την Παιδεία, τα βαποράκια των ιδιωτικών ΙΕΚ, τα πλούσια κολεγιόπαιδα της ΝΔ και οι συνιστώσες Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Καταργείται λέει η «αριστεία» αν ο σημαιοφόρος βγαίνει με κλήρωση.
Έχετε καταλάβει που έχουμε φτάσει; Αντί να καταργηθούν οι άθλιες παρελάσεις (με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης), συζητάμε για την «αριστεία του σημαιοφόρου». Αντί τα παιδιά να βγαίνουν στον κόσμο  με κριτική σκέψη και απαλλαγμένα από τα ανταγωνιστικά στερεότυπα και τις εμμονές των γονιών τους, να πρέπει να μαθαίνουν ότι το να κρατάς τη σημαία σε μια παρέλαση είναι αριστεία και επιβράβευση του ανταγωνισμού…
ΥΓ3. Η υπουργός της «φωτοτυπίας», η άεργη νομάρχης στα 26 της και πλέον «σοβαρή Μιράντα Ξαφά», η Αννούλα η Διαμαντοπούλου, δήλωσε (τι που; ξέρετε που) πως «Έχουμε έναν 70αρη κομμουνιστή υπουργό Παιδείας και έναν πρωθυπουργό 40 χρονών που όταν έπεφτε το τείχος στη Γερμανία έμπαινε στο ΚΚΕ, φέρνουν αντιμεταρρύθμιση και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε την παιδεία στον 21ο αιώνα; Γίνεται ένα πολιτικό έγκλημα αυτή τη στιγμή«. Η Αννούλα η Διαμαντοπούλου ρε φίλε!
Τα ζόμπι του Σημίτη, οι πρωτεργάτες της χρεοκοπίας, οι ζωντανοί-νεκροί του «Εκσυγχρονισμού», συνεχίζουν -όσοι δεν είναι στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό- να σηκώνουν το δάχτυλο… δε φταίνε αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου