Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Στο σπίτι του Παναγιωτόπουλου δεν μιλάνε για σχοινί


Ο κύριος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και καλός πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, εμφανίστηκε χθες από το πουθενά για να δηλώσει με αφορμή όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης, ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας. 
Ο Τύπος δεν άργησε να αντιδράσει κι έτσι η δήλωσή του κατέκλυσε ταχύτατα το διαδίκτυο, με τα γνωστά τρολ, πολλούς οπαδούς της ΝΔ και φυσικά πολιτικά στελέχη να τον επικαλούνται ως αυθεντία για να επιβεβαιώσουν τις λαϊκίστικες θεωρίες τους περί Χούντας.
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, δεν είναι όπως φαντάζεστε κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Αντιθέτως και πολύ καλές σχέσεις έχει με τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη και καλά γνωρίζει τα περί χούντας. 
Ο πατέρας του πρώην προέδρου του ΣτΕ, ο Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος επίσης σύμβουλος Επικρατείας υπήρξε άλλωστε το 1973 υπουργός της Χούντας. 
Συμμετείχε δηλαδή ως υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στη διορισμένη από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη.
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του, που προφανώς γνωρίζει πώς ακριβώς είναι μια χούντα αφού την εποχή που ο πατέρας του ήταν υπουργός της, εκείνος ήταν σχεδόν 30 ετών, ακολούθησε διαφορετική πορεία. 
Υπήρξε πάντοτε βεβαίως πιστός οπαδός της Δεξιάς, πράγμα που αποδεικνύει και η πολιτική του πορεία τα τελευταία χρόνια. 
Αν και δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί βουλευτής, συμμετείχε στις εκλογές του 2012 ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ έχει εμφανιστεί και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της ίδιας. Τυχαίνει δε να είναι και σύζυγος της βουλευτή της ΝΔ Καλλιόπης Μπουρδάρα.
Το ότι ο κύριος Παναγιωτόπουλος δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να είναι αντικειμενικός σε όσα λέει σήμερα, έχει μικρή σημασία στην πραγματικότητα. 
Καλά θα έκανε τουλάχιστον όταν μιλάει για Χούντα, ένα καθεστώς δηλαδή το οποίο ο πατέρας του υπηρέτησε ως υπουργός, να είναι λίγο πιο προσεκτικός. 
Αν μη τι άλλο, στο σπίτι του Παναγιωτόπουλου δεν θα έπρεπε να μιλούν για σχοινί. Ή ορθότερα για Χούντες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου