Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Διυλίζουν τον κώνωπα της Β.Λ. και καταπίνουν την κάμηλο του τζάμπα






















 
 

https://left.gr/news/diylizoyn-ton-konopa-tis-vl-kai-katapinoyn-tin-kamilo-toy-tzampa


“Τα έχουμε δει αυτά τα πρόσωπα στο νοσοκομείο, μάλιστα σαν σωματείο είχαμε καταγγείλει από τότε ότι όλα αυτά έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα” είπε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αναφερόμενος στην περίφημη λίστα των vip ασθενών που νοσηλεύονταν αφιλοκερδώς στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας. 
Χιλιάδες ήταν τα δωρεάν νοσήλια για πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα στο κοινωφελές ίδρυμα κατά την περίοδο 2007-2010 και όλως τυχαίως οι περισσότεροι από τους ωφελούμενους προέρχονταν από τα κόμματα που με την είσοδο της χώρας στον κόσμο των Μνημονίων πέταξαν, ελαφρά τη καρδία, γύρω στα δύο εκατομμύρια Έλληνες εκτός συστήματος Υγείας. 
Αυτοί που μπαινόβγαιναν τζάμπα για χρόνια στα μονόκλινα του Ερρίκος Ντυνάν, όλως τυχαίως ήταν οι ίδιοι που λίγα χρόνια αργότερα ψήφιζαν, ελαφρά τη καρδία, τα πεντάευρα νοσοκομειακά εισιτήρια του Γεωργιάδη για τον λαουτζίκο και όσους δεν είχαν φίλο τον Αντρέα Μαρτίνη, ώστε να απολαμβάνουν το καθεστώς του τζάμπα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις έβαλε μέσα το Ερρίκος Ντυνάν σχεδόν 22 εκατομμύρια ευρώ.
Τώρα το πώς οι ίδιοι πολιτικοί είχαν το θράσος να νομοθετούν και να ψηφίζουν τον εξοστρακισμό των ανασφάλιστων πολιτών από το δημόσιο σύστημα Υγείας και την επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία είναι ένα ερώτημα που κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί από όλους αυτούς τους τζαμπατζήδες του Ντυνάν που δεν ντράπηκαν, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιοσχεσίτικη τακτική του Μαρτίνη, να επωφελούνται του καταστατικού του νοσοκομείου που προέβλεπε τη δωρεάν νοσηλεία σε έναν αριθμό απόρων και αναξιοπαθούντων πολιτών. 
Για γέλια και για κλάματα κάτι πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές αλλά και δημοσιογράφοι που φέσωναν συστηματικά το θεραπευτήριο και μετά νουθετούσαν το πόπολο για το πόσο απαραίτητο είναι να πληρώνεις το κατιτί σου ακόμα και για ένα πέρασμα από τα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού.
Και ενώ εδώ και μέρες ακούμε, διαβάζουμε και μαθαίνουμε για τα δωρεάν νοσήλια αλλά και τα ρουσφέτια που φρόντιζαν να κάνουν στο Ερρίκος Ντυνάν, δεν έχει βγει ούτε ένας να πει μια κουβέντα. 
Να δικαιολογήσει με κάποιο τρόπο αυτό το γελοίο τζαμπατζιλίκι. 
Τίποτα. 
Ούτε λέξη από τους κατά τα άλλα λαλίστατους πολιτικάντηδες που διυλίζουν τον κώνωπα της Β.Λ., για παράδειγμα, και καταπίνουν την κάμηλο του τζάμπα και του ρουσφετιού σε ένα νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου