Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Άκου μάγκα-του Θάνου Νασόπουλου
Θάνος Νασόπουλος

Άκου μάγκα,
ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ, όπως κατάργησε και τις φυλακές ανηλίκων,
όπως προχώρησε δια νόμου και στην αποσυμφόρηση των φυλακών για να μην ζουν στοιβαγμένοι 500 άνθρωποι σε φυλακές 200 θέσεων. 

Ενίσχυσε τα προγράμματα απεξάρτησης εντός των φυλακών και προχωράει άμεσα στη δημιουργία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των ιδρυμάτων.

 Δικός του κόσμος βρίσκεται σε καθημερινό αγώνα και σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα σωφρονιστικών υπαλλήλων και εισαγγελέων που προσπαθούν να διατηρήσουν την αναξιοπρέπεια και την εξαθλίωση στα σωφρονιστικά ιδρύματα. 

Ψήφισε την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, ενώ θέσπισε και το εργόσημο για τους μετανάστες εργάτες γης που δούλευαν σε συνθήκες Μανωλάδας. 

Με πολλά λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες προσπάθησε να διαχειριστεί όσο πιο ανθρώπινα και ταξικά μπορούσε το προσφυγικό-μεταναστευτικό. 

Και λέω όσο πιο ανθρώπινα μπορούσε, με θλίψη και στεναχώρια, γιατί πολλές φορές δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις εκείνες συνθήκες αξιοπρέπειας σε ανθρώπους βασανισμένους και απελπισμένους. Και δεν τα κατάφερε γιατί σε σύνολο 28 χωρών της Ε.Ε ήταν απελπιστικά μόνος του.

 Κάποιοι σήκωναν φράχτες και χτυπούσαν τους πρόσφυγες στα σύνορα, κάποιοι τους έπαιρναν τα πολύτιμα αντικείμενα για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό.
 Στην Ελλάδα οι πρόσφυγες είχαν τις περισσότερες φορές ένα κρεβάτι να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό. Έχουν την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ψήφισε ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και οι Φίλης,Ξυδάκης μεταξύ άλλων.

 Επίσης μάγκα όσο και αν κάνεις ότι δε το βλέπεις- γιατί το βλέπεις και το ξέρεις-, το City Plaza είναι ανοιχτό, έχει ρεύμα και λειτουργεί γιατί στην Κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Να το θυμάσαι μερικοί όταν δείχνετε αλληλεγγύη σε 200 ή 300 πρόσφυγες στο City- και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή- ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΑΤ- που ναι δεν καταργήθηκαν ακόμα- περνούν από το City μόνο απ'έξω για να πάνε κάπου αλλού. 

Να θυμάσαι επίσης μάγκα, ότι τα «μνημονιακά» έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική του ομάδα, τα μέλη και τα στελέχη του σήκωσαν και ανέδειξαν το θέμα της Ηριάννας όσο κανείς άλλος. 

Κατάφεραν σε έναν βαθμό να ευαισθητοποιήσουν κόσμο και να προκαλέσουν αντιδράσεις σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Από καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς μέχρι το χαφ του Πανιωνίου και το γκαρντ του Παναθηναϊκού. 

Ένα αίτημα 3000 "περίεργων" -γιατί μην έχετε αυταπάτες και εσάς και εμάς που υπογράψαμε μνημόνιο κάπως έτσι μας βλέπει ο απλός κόσμος όταν διεκδικούμε ακόμα και αυτονόητα πράγματα όπως την αποφυλάκιση της Ηριάννας- ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αν όχι να το κάνει ηγεμονικό, αν μη τι άλλο, να το μαζικοποιήσει όσο περισσότερο γινόταν. 

Γιατί κανένα αίτημα δεν γίνεται ηγεμονικό πετώντας τρικάκια στα Εξάρχεια ή γράφοντας βερμπαλίστικες αναλύσεις για την αστική δικαιοσύνη στο φ.μπ και σε Α4 για να το διαβάσεις σε γενική συνέλευση 100 ίδιων ανθρώπων κάθε φορά.

Ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μάγκα μου, είναι αυτός που πολεμιέται κάθε μέρα με αμείωτη ένταση από αυτή την αστική δικαιοσύνη που φυλάκισε και την Ηριάννα λόγω των κοινωνικών της σχέσεων. 
Ψάχνω να βρω έναν, όχι παραπάνω, αντιδραστικό μηχανισμό, ιδεολογικό ή κατασταλτικό, που δεν πολεμάει αυτή την κυβέρνηση.
 Εν προκειμένω δε, τον μνημονιακό Φίλη που διώξατε, ένας τέτοιος μηχανισμός του κήρυξε πόλεμο, πολιτικό και προσωπικό, σε όλα τα επίπεδα.
Με εσένα δεν ασχολείται κανείς.

Κάθε φορά λοιπόν που θα μαζεύεστε 1000 επαναστάτες- 300 που πιστεύετε ότι το κράτος δεν μετασχηματίζεται αλλά μόνο καταργείται, άλλοι 300 που δεν έχετε ιδέα τις σας γίνεται αλλά έχετε ανάγκη να σας λένε τα ΕΑΑΚ αριστερούς και καμμιά 400αριά ακόμα γνήσιοι μαρξιστές που θεωρείτε το εθνικό πεδίο προνομιακό για τον σοσιαλισμό και τα ευρωλιγούρια του ΣΥΡΙΖΑ προδότες που δεν έφυγαν από την Ε.Ε για να τον κηρύξουν την επόμενη μέρα- να θυμάστε αφενός πως εξουσία υπάρχει και στο κίνημα, δεν είναι ο Φίλης φορέας εξουσίας, και αφετέρου ψαχτείτε λίγο παραπάνω. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ οι καπιταλιστές δεν τον θέλουν, εσείς οι επαναστάτες δεν τον θέλετε επίσης. 
Πρακτικά κάποιος κάνει λάθος. 
Και επειδή οι καπιταλιστές έχουν διαχρονικά- τουλάχιστον τα τελευταία 150 χρόνια στην Ελλάδα-καλύτερη πολιτική και ταξική αντίληψη εκ του αποτελέσματος δηλαδή αφού αναπαράγονται συνεχώς εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της κοινωνικής πλειοψηφίας εν αντιθέσει με εσάς που 1000 ήσασταν και 1000 θα παραμείνετε σε σύνολο 9.000.000 ανθρώπων με τις λογικές που πορεύεστε, σκεφτείτε μπας και το λάθος το κάνετε εσείς. Ίσως να το καταλάβετε όταν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ηριάννα, ο Τάσος κ.α τρώνε ξύλο στις φυλακές και εσείς χημικά στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Ίσως να το καταλάβετε όταν κάποια μέρα δείτε 100 ΜΑΤατζήδες έξω από το City, ή όταν αντί για την επαναφορά του ασύλου παλεύουμε να μην διαγραφόμαστε στα 4 χρόνια από τις σχολές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου