Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Σκληρό ροκ» απέναντι σε ΝΔ, συστημικά ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη








Η έξοδος δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας
Γράφει ο Πολιτικός

Συνέχιση της στρατηγικής του «σκληρού ροκ» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, συστημικά ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει η κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι υφίσταται συντονισμένες επιθέσεις που αποσκοπούν στην αποδυνάμωσή της.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι με τον τρόπο με τον οποίο έχουν ανοίξει διάφορα μέτωπα η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να κάνει πίσω, αντιθέτως θα συνεχίσει την επίθεση σε όσους την αντιπαλεύονται για να συνειδητοποιήσει η κοινωνία τις μεθοδεύσεις τους.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Η ΝΔ σε καθημερινή βάση πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, τμήμα της δικαιοσύνης εξυπηρετεί τους στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φθάνει σε σημείο να ασκεί και πολιτική, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης «θάβουν» μεγάλο κομμάτι των θετικών εξελίξεων στη χώρα αναδεικνύοντας θέματα που προκαλούν κυβερνητική φθορά.
Δεν είναι τυχαίο λένε στο Μαξίμου ότι Μέσα που πολεμούσαν τον Βαρουφάκη ανέσυραν το βιβλίο του κάποιους μήνες μετά την έκδοσή του σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή κι ενώ η χώρα προετοιμαζόταν για την επιστροφή της στις αγορές. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η εκμετάλλευση των όσων κλήθηκε να πει για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη δραχμή και τον περίφημο δανεισμό από τη Ρωσία ασχέτως τού ότι ο ίδιος διευκρίνισε ότι επρόκειτο για προσωπικό του σχέδιο και τη βασική αιτία της ρήξης του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πρωτοφανείς δε παρεμβάσεις των δικαστικών ενώσεων σκληρού αντιπολιτευτικού περιεχομένου σε συνδυασμό με τη διαγγελματικού χαρακτήρα παρέμβαση του ΣτΕ αντιμετωπίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και την πλειονότητα των Μέσων ενημέρωσης ως καμπανάκι για την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα.
Το Μαξίμου θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στην κοινωνία, ενώ πιστεύει ότι το «σκληρό ροκ» για τη δικαιοσύνη –την ώρα δε που οι λειτουργοί τους βγάζουν εξωφρενικές αποφάσεις για τα εργασιακά αρνούμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικό πόθεν έσχες- συσπειρώνει μεγάλο τμήμα του αριστερού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου