Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Adults in the Room: Η προσφερόμενη "Βαρουφακιάδα"...


 Anatropinews

 Πρώτο Θέμα και Βήμα της Κυριακής "συμπίπτουν" και επιλέγουν ως βασικό θέμα στην πρώτη τους σελίδα το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Adults in the room" (Ενήλικες στο Δωμάτιο).
Όλοι ικανοποιημένοι.
Από τη μία, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδίδει βορά στα σκληρά αντιπολιτευόμενα media τους πρώην "συντρόφους", φίλους και συνεργάτες του και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα και, με αυτό τον τρόπο, βλέπει το βιβλίο του να γίνεται bestseller. Και τον ίδιο να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του διεθνώς και, ίσως, να κερδίζει μια θέση... Γουόρχολ ή Καντίνσκι στην εγχώρια πολιτική πινακοθήκη.

Τα media, από την άλλη, μαζί με τη Ν.Δ "ανακαλύπτουν" στο βιβλίο του Νάρκισσου Βαρουφάκη τα "επιχειρήματα" για πολιτική αποσταθεροποίηση και εξεταστικές επιτροπές.

Είναι προφανές πως μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η πολιτική ζωή θα κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου. Με την πόλωση στα ύψη και με την αντιπολίτευση να επικαλείται όσα συνέβησαν (ή δεν συνέβησαν...) το καλοκαίρι του 2015.
Έτσι με έναν μαγικό τρόπο η αλληλουχία των μνημονίων και των πολιτικών εγκλημάτων που τα συνόδευσαν θα ξεκινά το 2010 και θα φθάνει στο 2018 με ένα μεγάλο, σχεδόν ατελείωτο "διάλειμμα" του 2015.
Ο Βαρουφάκης (και ίσως λίγο ο Λαφαζάνης) θα είναι η σημαία της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές, το αίτημα για εξεταστική θα επικρέμεται -για να βοηθά να ξεχνιέται και η δέσμευση Σαμαρά για μια και μόνη εξεταστική σχετικά με το πως μπήκαμε στα μνημόνια- πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου και τα μείζονα, όπως το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, η έξοδος στις αγορές, η κοινωνία μετά το μνημόνιο και όλα αυτά, θα μένουν στο περιθώριο.
Θα παραμείνουμε προσκολλημένοι, δηλαδή, σε ένα μηδέποτε συμφωνηθέν plan b (το οποίο καλώς είχαμε, αν και "γονατογράφημα" μου φαίνεται) ξεχνώντας όλοι μαζί το PLAN A που χρειάζεται η πατρίδα.
Αναμένουμε, έτσι, άτολμοι, άβουλοι και μοιραίοι με αγωνία το επόμενο βιβλίο Βαρουφάκη. Ως ένα πολιτικό άρλεκιν για μια κοινωνία survivor...

Υ. Γ Η μεγάλη "είδηση", ωστόσο, βρίσκεται σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας του Πρώτου Θέματος. Για όποιους μπορούν να καταλάβουν και να κάνουν συνδυασμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου