Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πατρίς, θρησκεία, Σόιμπλε... ώς το τέλος-Μπρέγιαννη Κατερίνα






































Το τρίπτυχο των απανταχού νεοπατριωτών αναπροσαρμόζεται καθώς σημαντικά δείγματα γραφής βιάστηκαν να επιδείξουν οι θιασώτες του λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup για το μέλλον της χώρας.
Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Το τρίπτυχο των απανταχού νεοπατριωτών αναπροσαρμόζεται καθώς σημαντικά δείγματα γραφής βιάστηκαν να επιδείξουν οι θιασώτες του λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup για το μέλλον της χώρας.
Οι «κακές πεθερές» στα τηλεπαράθυρα ανέλαβαν το «ξόμπλιασμα» της συμφωνίας που επετεύχθη διαλύοντας πριν από τη γενέσει του οποιοδήποτε έστω και ανεπαίσθητο θετικό συναίσθημα. Μην τυχόν και φύγει ούτε «ουφ» από τα χείλη των τηλεθεατών.
Κανένα αντικειμενικό ιδιωτικό κανάλι (δευτερόλεπτα ο ΣΚΑΪ) δεν μπήκε στον κόπο να διακόψει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup και την απόφαση για το μέλλον της χώρας. Πρόκειται άλλωστε για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, ισχυρίζονται με στόμφο στη Ν.Δ. αντιγράφοντας Κουτσούμπα.
«Δημαγωγία και επικοινωνιακή τακτική» ψέλλιζε η Ν. Κεραμέως το πρωί της 16ης Ιουνίου. Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθούσε να πείσει για το νέο μνημόνιο που έρχεται, οι δηλώσεις των Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ δεν άφηναν κανένα τέτοιο περιθώριο προς μεγάλη θλίψη της Ν.Δ. Αντ’ αυτού, είδαν να έρχεται σε έναν χρόνο το ΤΕΛΟΣ όχι της χώρας που κάποιοι πόνταραν πολιτικά, αλλά -μετά από 8 χρόνια- των Μνημονίων.
Χάλασε η συμφωνία γιατί ο Τσίπρας άδειασε τον Σόιμπλε δημόσια, λέγοντας ότι μιλάει με τη Μέρκελ, έλεγε ο Άδ. Γεωργιάδης μία μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup (ΑΝΤ1)... και το πρωί της επομένης της συμφωνίας λαβωμένος θρηνούσε, στον «αδερφό» Πορτοσάλτε (ρ/δ ΣΚΑΪ) το τέλος του «Πατρίς, θρησκεία, Σόιμπλε»: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει όριο στον εξευτελισμό, δεν έχει όριο στην αξιοπρέπεια. Ακόμα και 10 εκατομμύρια Έλληνες να τον φτύνουν, δεν πρόκειται να αφήσει την εξουσία».
«Χρέος δεν υπήρξε ποτέ για την κυβέρνηση» μαρτύρησε στους «άπιστους» πολίτες τη μόνη αλήθεια η κ. Βούλτεψη... και απτόητη συνέχισε: «Είστε ένας χορός μεταμφιεσμένων» «Είστε ένα διαρκές ψέμα», «Μύθος το χρέος για να περνάνε τα μέτρα που σκοτώνουν την οικονομία» ζούμε την «απόλυτη καταστροφή της οικονομίας» (ΣΚΑΪ).
Ο κ. Μαρτίνης διεγράφη ολοκληρωτικά από την πολιτική επικαιρότητα, την οποία κατ’ αποκλειστικότητα κατέλαβε μόνο το Μενίδι. Μαζί με τα Εξάρχεια έφτιαξαν τα αναχώματα της επιχειρηματολογίας της Ν.Δ. στο προσφιλές της θέμα περί ανομίας και χάους...
«Ωμνύει στο PSI η κυβέρνηση» έλεγε η κ. Χριστοφιλοπούλου (ΕΡΤ) περήφανη για το καλύτερο κούρεμα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας...
«Ο Ντε Γκολ κατάφερε να αλλάξει τη Γαλλία σε 6 μήνες... Εσείς τίποτα δεν κάνετε...» ο κ. Φορτσάκης (ΣΚΑΪ)... στην καλύτερη ίσως κουβέντα που άκουσε η κυβέρνηση από τη Ν.Δ. ever.


«Συμφωνία να την πιεις στο ποτήρι», «Δίνει αυτό που χρειάζεται στην οικονομία και την κοινωνία» ο κ. Μπάμπης ανήμερα, Eurogroup, μην παραλείποντας ξανά αυτό το δάχτυλο να το κουνήσει στον Τσίπρα κι ας αποδείχτηκε ότι τα 15μελή είναι καλύτερα σχολεία πολιτικής από τα Χάρβαρντ των αναποτελεσματικών «άριστων»...
Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Σόιμπλε... Ο άνθρωπος αυτός ήταν μια κάποια λύσις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου