Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο ακροδεξιός παιδονόμος Ο Άδωνις είναι ακροδεξιός και δεν χάνει καμιά ευκαιρία να το αποδείξει...









https://left.gr/news/o-akrodexios-paidonomos

Είναι γνωστή η άποψη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι οι μαθητές που παίρνουν μέρος σε καταλήψεις πρέπει να τιμωρούνται. Τις απόψεις του αυτές εξέφρασε ο Άδ. Γεωργιάδης πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή την καταδίκη μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη σχολείου στο Ρέθυμνο, και δεν εξέπληξε. Ήταν πιστός στη γραμμή του...
Χτες, όμως, ο αντιπρόεδρος ξεπέρασε κάθε όριο. Τάχθηκε υπέρ του να οδηγούνται μαθητές στα δικαστήρια και να δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την καταδίκη τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις.
Για να τεκμηριώσει μάλιστα την αναγκαιότητα της μηδενικής ανοχής στους καταληψίες, υποστήριξε ότι «οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική».
Ο κ. Γεωργιάδης απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι για την υπεράσπιση ακραίων θέσεων απαιτείται και η χρήση ακραίων επιχειρημάτων που ξεπερνούν τη λογική και αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου. Μηδενική ανοχή στις καταλήψεις, λοιπόν, γιατί αλλιώς, κατά την αδώνειο (παρα)λογική, μετά τα παιδιά παίρνουν τα καλάσνικοφ στα χέρια και μπλέκουν στο οργανωμένο έγκλημα!
Παράλογο; Καθόλου για τον Άδ. Γεωργιάδη και τους ομοϊδεάτες του. Οι κοινωνικές αντιδράσεις, οι κοινωνικοί αγώνες, οι κινητοποιήσεις, ακόμα και νέων παιδιών, αν δεν θεωρούνται συνώνυμο του οργανωμένου εγκλήματος, εκλαμβάνονται τουλάχιστον ως προθάλαμος και εκκολαπτήριο.
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου που επισήμανε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι «να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι».
«Μας χωρίζει άβυσσος» είπε ο υπουργός. 
Ας κρατήσουμε αυτό, λοιπόν, κι ας ελπίσουμε ότι στη «Συμφωνία Αλήθειας» της ΝΔ δεν θα συμπεριληφθεί και η επαναφορά του Νόμου 4000 περί τεντιμποϊσμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου