Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Αγνοί φιλελέ σκοταδισταί και έτερες κεντρώες δυνάμεις Έτσι πως το πάει η ΝΔ, θα φτάσει στις εκλογές με ναυαρχίδα του προγράμματός της, το νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού.









 











«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες, δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι«. Αυτή ήταν η υπερασπιστική γραμμή του Γκίκα Χαρδόυβελη, προχθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, όπου και τελικά απαλλάχθηκε, από την κατηγορία της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Ναι, ο τραπεζίτης, Γκίκας Χαρδούβελης… ο καθηγητής οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεν ήξερε πως πρέπει να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες.
Αυτό επίσης που ξεχνάει πολύ κόσμος για τον άνθρωπο του Σημίτη, που εν μία νυκτί έφυγε από τη Eurobank για να γίνει υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι πως ενώ διαπραγματευόταν με τους δανειστές για το μέλλον της χώρας, έβγαλε με πολλαπλά εμβάσματα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων στο εξωτερικό.

«Φοβήθηκα και εγώ ότι η χώρα θα καταρρεύσει και θα έχανα τα χρήματά μου«, ήταν η δικαιολογία του όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ο άνθρωπος που δεν ήξερε αν πρέπει να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες, όντας υπουργός Οικονομικών… ήξερε πολύ καλά να βγάλει 56 εμβάσματα στο εξωτερικό (με ποσά κάτω των 10.000 ευρώ ώστε να μην μην πραγματοποιείται έλεγχος από την ΤτΕ).

Αυτός είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης, που το mail του με τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ -μιας αξιολόγησης που την άφησαν ως καυτή πατάτα για τους επόμενους όταν είδαν πως θα χάσουν την εξουσία- παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ως τελική πρόταση των δανειστών και λύση όλων μας των προβλημάτων.
Αθώος ο Γκίκας Χαρδούβελης, ένοχος ο τυροπιτάς που δεν έκοβε απόδειξη και όλοι οι υπόλοιποι που τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο και παίρναμε θαλασσοδάνεια για συντηρούνται τα ΜΜΕ που είχαμε στην κατοχή μας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
*** Πάμε τώρα σε μια φαινομενικά διαφορετική υπόθεση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, φροντίζει σταθερά να μας υπενθυμίζει γιατί ο δικτάτορας, Στυλιανός Παττακός τον θεωρούσε «εκλεκτό φίλο«. 
«Να καταδικάζονται οι μαθητές για τις καταλήψεις. Δεν πρέπει να διαχέεται η ιδέα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τηρούν τους νόμους επειδή είναι παιδιά. Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική«, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με την δικαστική απόφαση που καταδίκασε νεαρούς μαθητές για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, προσπαθώντας έτσι να συνδυάσει τη σχολική πειθαρχία με την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι
Απαντώντας στον  Άδ. Γεωργιάδη, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τόνισε: «Μας χωρίζει άβυσσος. Είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι».
Οι απόψεις του Άδωνη Γεωργιάδη, μετουσιώνουν όλο το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της σημερινής ΝΔ. Τους νόμους πρέπει απαρέγκλιτα να τους τηρούν οι νέοι, οι φτωχοί και οι κυνηγημένοι, αλλά όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι καναλάρχες, σύσσωμη η διαπλοκή και οι πολιτικοί της υπάλληλοι.


 *** Η κατρακύλα της ΝΔ δε σταματάει όμως στον Άδωνη Γεωργιάδη. Το άλλοτε κραταιό κεντροδεξιό κόμμα, έχει πλέον φτάσει -υπό τις ηγεσίες Σαμαρά και Μητσοτάκη- να είναι ένα κακέκτυπο της ΕΡΕ, με λίγο από Θάτσερ, Παπαδόπουλο και Πινοσέτ. Ένα θλιβερό ακροδεξιό – νεοφιλελεύθερο άσυλο ανιάτων που έχουν διαγνωστεί από «έλλειψη κουτάλας»… που τους τάιζε επί 40 χρόνια.
*** Και επειδή σπίτι χωρίς Μάκη, δεν έχει τσεκουράκι… ο εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου ξαναχτύπησεΈχετε προσέξει πόσο συχνά χρησιμοποιούν οι αγνοί ακροδεξιοί σαν τον Μάκη και οι Χρυσαυγίτες το ρήμα «συνθλίβω» σε πρώτο πληθυντικό; 
Η πολιτική εκμετάλλευση ενός τραγικού θανάτου με συλλογική στοχοποίησηείναι χειρότερη και από αδέσποτη σφαίρα. Από τις σφαίρες μπορεί και να γλυτώσεις… από το μίσος που ριζώνουν μέσα σου φασίστες, σε καμία περίπτωση.
*** Θέλετε και άλλο; Και Φορτσάκη έχουμε. «Δείγμα διάλυσης της αστυνομίας η συμμετοχή στο Athens pride«, δήλωσε -ξέρετε που- ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Όπως βλέπετε, έχει παρέλθει το σημείο που η ΝΔ ήταν απλά ένα νεοφιλελεύθερο-ακροδεξιό κόμμα. Είναι πλέον αγνοί σκοταδιστές…

 *** Έτσι πως το πάει η ΝΔ, θα φτάσει στις εκλογές με ναυαρχίδα του προγράμματός της, το νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού.
*** Και για να λέμε και του στραβού ακροδεξιού το δίκιο… όταν οι ορίτζιναλ δεξιοί πουλούσαν τάξη και ασφάλεια, οι χρυσαυγίτες έτρωγαν αρχαιοελληνικά βελανίδια.
 
*** Σε αυτό το σημείο -και για να μην το ξεχάσω- θα ήθελα να πω, δημοσίως, ένα ειλικρινές μπράβο στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Παρόλο που βιώνει τη βαθιά ανθρώπινη τραγωδία να είναι ο εαυτός του, συνεχίζει να προσφέρει χαρά και γέλιο σε δύσκολες εποχές. Άλλοι θα είχαν λυγίσει στη θέση του… #Παραιτηθείτε
*** «Να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για 2 χρόνια», πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και την περιουσία τους από το σεισμό στη Λέσβο. Επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, πως η πιο δύσκολη δουλειά στη μνημονιακή Ελλάδα είναι να είσαι εγκεφαλικό κύτταρο στο κεφάλι του Κούλη.

*** Τρομερή έκρηξη αυτογνωσίας και αποτελεσματικότητας από το Βαγγέλη Βενιζέλο και το «φιλόσοφο» Στέλιο Ράμφο, σε προχθεσινή εκδήλωση, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά». «Να ξανακάνουμε τους Έλληνες να ονειρευτούν«, είπαν. Και τα κατάφεραν, δεν έμεινε άνθρωπος ξύπνιος μέχρι το τέλος της συζήτησης.
ΥΓ. Να μη ξεχάσουμε πως σαν χθες, το 2014, ο αντιπρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιολογούσε τον τραυματισμό από όπλαμεταναστών εργατών, στη Μανωλάδα, από τους εργοδότες τους.
Και Έλληνες να ήταν, βέβαια, οι εργάτες πάλι έτσι θα αντιδρούσε ο Άδωνις ΓεωργιάδηςΤο μίσος για τους εργάτες και η αγάπη για τα αυταρχικά αφεντικά, δεν έχουν πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου